Brutálisan arcon rúgták! Kis híján megvakult Geszti Péter

Geszti Péter nemrégiben fellebbentette a fátylat múltbéli sérüléséről, melynek következtében csaknem megvakult.

Az emberek hajlamosak azt feltételezni a hírességekről, hogy nekik az élet tálcán kínálja a lehetőségeket, és szinte csak válogatniuk kell, melyik csemegére csapnak le.

Ez azonban korántsincs így - bár sokan nem kérkednek vele, azért időről időre kiderül, egyik vagy másik sztár milyen kanyargós vagy éppen különös úton jutott el ahhoz a tevékenységhez, aminek a sikert köszönheti.

A kórházi ágyon lett dalszövegíró

Geszti Péterről, az X-Faktor mentoráról például csak nemrégiben tudhatta meg a nagyközönség, hogy tulajdonképpen egy súlyos szemsérülés következményeképpen indult el a dalszövegírói pályán.

- Az volt, hogy egy ideig bunyózni, taekwandózni jártam, és egy versenyen megrúgták a szememet. Rá egy évre a katonaságnál egy traumás sérülés miatt a retina levált, súlyos operációk sorozatán kellett végigmennem, hogy úgy-ahogy stabilizálják a szemem, és megmaradjon a látásom. Végül is ez sikerült, ami kisebb csodának számít - vagy inkább nagyobbnak - idézte fel emlékeit az RTL Klub Reflektor című műsorában.

Persze az a bizonyos csoda sem jött csak úgy magától. Az akkor 19 éves srácnak hosszú hónapokig kellett kórházban tartózkodnia, és több műtétet is végrehajtottak rajta, hogy megmentsék a szemét.

Énekesként is megpróbálta

Nem csoda, ha mérhetetlen unalommal teltek a már akkor is izgő-mozgó Geszti napjai, hiszen ideje nagy részét egy sötét szemüvegben töltötte a kórházi ágyon, így aztán igyekezett valami értelmes elfoglaltságot találni magának.

Az X-Faktor kulisszatitkai

Nézegess képeket!

Elolvasom

- Amikor majdnem megvakultam a bal szememre, és egy éven át operáltak, akkor egyszerűen magamtól rájöttem, hogy be kell hunynom a szemem, és gondolkodni a világról egy kicsit. Aztán valahogy rátaláltam a dalformára, amit akkoriban Berkes Gabi barátom, mint az újonnan alakult Első Emelet zeneszerzője az orrom alá tolt. Valahogy véletlenül lettem dalszövegíró, de ma már azt gondolom, hogy ilyen értelemben véve nincsenek véletlenek - mesélte a Reflektor riporterének.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Végül részben neki volt köszönhető - közel száz dalszöveget írt az Első Emelet számára -, hogy a tinibanda olyan népszerű együttessé vált a nyolcvanas években. Bár később a Rapülők, majd a Jazz+Az formációkban Geszti Péter már a mikrofont is megragadta, azért jobbára nem énekhangja, hanem frenetikus szövegei miatt szeretik a rajongói.

Fotó: sajtoklub.rtlklub.tv/Bársony Bence

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük