80 felé közeledve is elragadóan fest Gena Rowlands

Az egykori szőke bombázó nem műttette szét magát, ezért idősen is elbűvölően néz ki.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hollywoodban egyre több szétplasztikázott sztárt találhatunk már a negyven feletti korosztályban is, hiszen az önimádó hírességek iszonyatosan rettegnek az öregedéstől. Ezért aztán bármeddig hajlandók elmenni azért, hogy ne látszódjon meg rajtuk a koruk, a megfiatalodásért cserébe pedig képesek még azt is elviselni, hogy a sebészek megfosztják őket szépségüktől.
 


Akadnak azonban olyan legendás színésznők is az álomgyárban, akik tisztességesen és méltóságban öregednek meg, habár ők vannak kevesebben.

A 78 éves Gena Rowlands közéjük tartozik, aki a 80-hoz közel sem veszítette el egykori báját és lehengerlő csáberejét.

Rowlands élete és pályafutása szorosan összekapcsolódott férje, John Cassavetes rendezői munkásságával, akivel 1954-ben házasodott össze.

Cassavetes a független amerikai művészfilm egyik úttörő alakja volt, aki színészként azért vállalt el szerepeket mindenféle kommerszfilmben, hogy az így keresett pénzből finanszírozza saját filmjeinek gyártási költségét.

A mai napig aktívan dolgozik

Rowlands férje tíz filmjében kapott főszerepet, amelyek közül kettőért is jelölték Oscar-díjra, és habár végül egyik jelölést sem tudta díjra váltani, színészi tehetsége vitathatatlan.

Szerelmük tehát kettejük esetében nemcsak magánéleti, hanem filmtörténeti szempontból is legendás.

Világsztárok gyerekkori fotói

Nézegess képeket!

Elolvasom

Több mint harminc év házasság után Cassavetest végül felőrölte egyre elhatalmasodó alkoholizmusa, felesége azonban férje 1989-ben bekövetkezett halála után is folytatta karrierjét, és a mai napig színészkedik.

Három gyermekük születetett, akik szüleikhez hasonlóan szintén nagyon tehetségesek. Nick, Zoe és Alexandra is a filmiparban tevékenykednek, és szép sikereket értek el rendezőként és színészként egyaránt.

Ezt is szeretjük