Anorexiás csontváz lett a bombázó Filippa Hamiltonból

Filippa Hamilton évekig a Ralph Lauren divatház kedvelt modellje volt, ám nemrég szerződést bontottak vele.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mostanában alaposan felkavarodott az állóvíz a modellek háza táján. Mintha a sikerért mindent elszenvedő, csupán bábunak használt kifutótündérek közül néhányan hirtelen - mint a Terminátor - öntudatra ébredtek volna. Nemrég írtunk Lizzie Millerről, aki lógó hasát is büszkén vállalta a Glamour magazinban.

A valóság, a póz, és a retusálás szörnyű eredménye

Most pedig itt van Filippa Hamilton, akit a Ralph Lauren cég nemrég bocsátott el, mivel túlságosan kövérnek titulálták a 177 centi magas, 54 kilós modellt. Talán ennek még nem is lett volna akkora visszhangja, ha az utolsó, a már említett divatvállalat kampányához fotózott reklámposzterénél nem szalad meg egy kissé a retusáló keze abbéli igyekezetében, hogy a túlsúlyosnak vélt 23 éves szépség alakjából lefaragja - ha csak virtuálisan is - a felesleget.

Anorexiássá retusálták

Hamiltont ugyanis sikerült annyira lehetetlenül vékonnyá torzítania, hogy a feje végül szélesebb lett, mint a dereka. Természetesen a világ számos országában terjesztett reklámfotót jó néhány szemfüles internetező is kiszúrta, akik különféle blogokon kezdték el kritizálni a Ralph Laurent. Amit a divatcég sem hagyott válasz nélkül, egyebek közt perrel fenyegette a bloggereket a szerzői jogok megsértése okán, így kisebbfajta netes botrány kerekedett a történetből.

Főleg, miután a modell elárulta, már nem is dolgozik a céggel, mivel áprilisban kirúgták - állítása szerint azért, mert már nem fért bele a dizájnerruhákba. Ezt a cég cáfolta, és úgy nyilatkoztak, a modellel azért szakítottak, mert az nem tudta tartani magát a szerződésben megfogalmazottakhoz.

- 15 éves korom óta dolgoztam a Ralph Laurennek, szinte ők voltak a második családom, ezért is bánt a dolog - vallotta Hamilton.

Akár perre is viheti

Végül a cég kiadott egy nyilatkozatot, melyben elismerték, hogy hiba volt a képet terjeszteni, és teljes felelősséget vállalnak az ügyben. Mindazonáltal azt is leszögezték, mindennek semmi köze nincs ahhoz, hogy megromlott viszonyuk Hamiltonnal. Ennek ellenére elképzelhető, hogy az elbocsátott modell pert akaszt a nyakukba.

Ennyit változott a szexideál az évszázadok alatt

Nézegess képeket!

Elolvasom
- Amikor megláttam az arcom azon az eszméletlenül vézna testen, nem is hittem, hogy én vagyok a fotón. Nagyon szomorúvá tesz az egész, mivel ez olyan, mintha a Ralph Lauren azt sugallná, így kell egy nőnek kinéznie, és ez már kissé beteges. Ráadásul egyáltalán nem lenne jó, ha a fiatalok az ilyen képek láttán azt gondolnák, ez így normális - mert nem az - kesergett a modell.
Ezt is szeretjük