Többen is rosszul lettek a valós történeten alapuló film vetítésén

Danny Boyle rendező új filmjének brutálisan élethű jelenténél több néző is elájult.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a filmek igazi sztárjai a bennük szereplő színészek, azért vannak olyan rendezők, akiknek érdemes megjegyezni a nevét.

Közéjük tartozik Danny Boyle is, aki olyan kultikussá vált alkotásokat adott már a filmrajongóknak, mint a Trainspotting és a 28 nappal később.

Újabb remek film született?

A világszerte frenetikus sikert arató, 2009-es Gettómilliomosért pedig nemcsak a Golden Globe-ot és a BAFTA-t, hanem még az Oscar-díjat is hazavihette!

Ezért aztán mindenki kíváncsian várta, mivel is rukkol legközelebb elő az 53 éves angol származású rendező.

Nos, a filmrajongóknak nem kell már sokáig tűkön ülniük, a Torontói Filmfesztiválon ugyanis már be is mutatták Boyle legfrissebb alkotását, a 127 Hours, azaz 127 óra címet viselő drámát.

A premier azonban a hírek szerint nem zajlott minden probléma nélkül: három ember elájult, egy pedig rohamot kapott a vetítésen egyetlen, ám különösen életszerű jelenet miatt.

Igaz történeten alapul

Nem véletlenül! A 127 Hours egy Aron Ralston nevű hegymászó - James Franco alakításában - drámai történetét meséli el a film nyelvén, aki élete leggyötrelmesebb öt napját volt kénytelen elviselni egy sziklamászáskor.

Merthogy hiába a tapasztalat, a férfi kezére ráomlott egy kő egy kietlen Utah állambéli kanyonban, és ő öt nap hiábavaló gyötrődés után, attól való félelmében, hogy ott leli halálát, saját zsebkésével vágta le a karját. Végül ily módon sikerült kimásznia, és szerencséjére összetalálkozott más mászókkal, akik értesítették a mentőket.

Állítólag az a bizonyos karlevágós jelenet olyan meggyőzőre sikeredett, hogy sokan még a vászonra sem mertek pillantani - akik pedig megtették, azok közül nem mindenki bírta ki rosszullét nélkül.

Mindemellett hangos ovációval üdvözölték a rendező alkotását Torontóban - a botrány pedig arra biztosan jó lesz majd, hogy minél több ember becsábuljon a moziba, borzongani egyet.

Ezt is szeretjük