Fotó! Egy szál kendőben pózol a várandós Claudia Schiffer

Claudia Schiffer mellett Kylie Minogue és Sienna Miller is nekivetkőzött egy egészségügyi kampány részeként.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a szépséges szupermodelltől megszokhattuk, hogy időről időre megszabadul a textiltől egy-egy reklámfotózás kedvéért, Claudia Schiffer ezúttal jótékony céllal vetkőzött.

A várandós modell - már a nyolcadik hónapban van - két másik gyönyörű szőke sztárral, Kylie Minogue-gal és Sienna Millerrel egyetemben pózolt a Fashion Targets Breast Cancer - FTBC - kampány kedvéért, mindössze egyetlen selyemkendőben, melyen a szervezet logója látható.

Divattal a rák ellen

Jó 15 évvel ezelőtt Ralph Lauren dizájner indította útjára a kezdeményezést, miután kedves barátja, Nina Hide, a Washington Post divatrovatának vezetője mellrákban elhunyt. Az FTBC célja, hogy minél hatékonyabban támogassa a mellrák elleni küzdelmet, mégpedig a divat által.

Az általuk megvásárlásra kínált fekete-fehér ruhák és kiegészítők árának 30 százalékát ugyanis a rákkutatásra és a megelőzésre fordítják. Az eltelt évek alatt a befolyt összegből megnyitotta kapuit egy mellrákkutató központ, számos neves szakemberrel, akik azon dolgoznak, hogy minél többet megtudjanak a mellrák terjedéséről, a rizikófaktorokról, valamint a rák kialakulásának okairól.

Sokan támogatják

A mozgalomhoz nem csak híres márkák, mint a Marks & Spencer, a Topshop vagy a Laura Ashley csatlakoztak. Elismert fotográfusok és világhírű modellek - Mario Testino, valamint Kate Moss, Naomi Campbell, Helena Christensen - is nagylelkűen felajánlották szolgálataikat a jó ügy érdekében.

A 20. század leghíresebb szupermodelljei

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kylie Minogue, a 2010-es kampány egyik arca egyébként maga is mellrák-túlélő.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Még 2005-ben diagnosztizálták a kórral, de szerencsére a műtét, illetve az azt követő kezelések sikeresnek bizonyultak, így 2006-ban az énekesnőt gyógyultnak nyilvánították.

Ezt is szeretjük