Szívrohamban elhunyt Nicolas Cage édesapja, August Coppola

August Coppolát Nicolas Cage-en kívül másik két fia, Christopher és Marc, illetve három unokája gyászolja.

2009. október 27-én, kedden, 75 éves korában szívrohamban elhunyt Nicolas Cage édesapja, August Coppola, jelentette be az Associated Pressnek Cage szóvivője, Annett Wolf. August Coppola irodalmat tanított és a San Francisco State University dékánja volt. Cage-en kívül két fia, Christopher és Marc, illetve három unokája gyászolja.

Nicolas Cage volt három fia közül az egyik

August Coppola 1976-ban vált el feleségétől, Joy Vogelsangtól, aki táncművészként és koreográfusként dolgozott. Christopher fiuk rendező, míg Marc ismert New York-i rádiós személyiség. A kiterjedt família tagjai közül szinte mindenki a filmiparban szerzett hírnevet.

Népes filmes család

Apja révén Nicolas Cage Francis Ford Coppola rendező és Talia Shire színésznő, Roman és Sofia Coppola rendezők, Gian-Carlo Coppola producer, valamint Robert Carmine és Jason Schwartzman színészek unokaöccse.

Francis Ford Coppola az Oscar-díjaival

Francis Ford Coppola pályafutása során öt Oscar-díjat nyert el. 1971-ben A tábornok, 1973-ban pedig A Keresztapa forgatókönyvéért kapta meg a rangos elismerést. 1975-ben A Keresztapa második részéért pedig három Oscart is átvehetett, mégpedig  a legjobb adaptált forgatókönyv, a legjobb rendezés és legjobb film kategóriájában.

Sofia Coppola is Oscar-díjas

Sofia Coppola nem csak színésznőként, hanem rendezőként is szép sikereket ért el, nevéhez olyan emlékezetes alkotások fűződnek, mint az Öngyilkos szüzek, az Elveszett jelentés és a Marie Antoinette

Sofia Coppola

Az Oscar-díjat pedig az Elveszett jelentés legjobbnak ítélt eredeti forgatókönyvéért ítélte neki az Akadémia.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nicolas Cage az 1995-ös Las Vegas, végállomás főszerepéért vihette haza a szobrocskát. Második alkalommal 2003-ban az Adaptációért jelölték a díjra, de azt végül Adrien Brody kapta A zongoristáért.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük