9 évesen szexre kényszerítették Julie Andrewst

Julie Andrews legrosszabb éveiként emlegette azt az időszakot, amikor egy nyomornegyedben tengődtek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A második világháború alatt Andrews édesanyjával és mostohaapjával rendkívüli szegénységben élt a brit fővárosban. Egyszobás nyomortanyán laktak, nélkülöztek, ráadásul Andrews önéletrajzából kiderült: a mostohaapa Ted Andrews zaklatta 9 évesen, mikor első ízben kettesben maradtak.

- Nagyon kényelmetlen csönd volt, aztán a mostohaapám azt mondta, menjek az ágyába, majd felmelegít. Nem akartam, de győzködött mindenáron, így aztán befeküdtem kelletlenül – kezdte a sokkoló történetet Andrews.

A leendő Oscar-díjas színésznő tehát az ágyban kötött ki, de ezzel még nem volt vége a sztorinak.

Csapdában érezte magát

- Azt mondta, megmutatja, hogy ölelkezik anyámmal. A lábaim a saját lábai közé rántotta. Csapdában éreztem magam, mint egy állat, amelyik be van zárva. Végül összeszedtem minden bátorságom, azt mondtam, hogy nagyon melegem van, és visszamennék az ágyamba.

Legnagyobb megkönnyebbülésemre és meglepetésemre engedett. Nagyon örültem, hogy másnap visszajött édesanyám – fejezte be a csúnya családi életkép leírását a Mary Poppins-filmek sztárja.

A kislány taníttatását a háború után mostohaapja finanszírozta: meglátva tehetségét énekelni és táncolni taníttatta.

Andrewsék maguk is színész-táncosok voltak, de a kislány messze felülmúlta a pár tehetségét: már 12 évesen önálló estjei voltak, 1964-ben Oscar-díjat, 1965-ben Golden Globe-ot kapott Mary Poppins megformálásáért.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A közönségkedvenc filmcsillag tavaly életműdíjat kapott karrierje elismeréseként. A fönti részletből ítélhetően botrányosra sikerült életrajzi könyve áprilisban jelenik meg.

Ezt is szeretjük