8 étel, ami serkenti a bőr kollagéntermelődését: feszesítik és fiatalítják a bőrt

Az étrend is nagy szerepet játszik abban, hogy serkenjen a bőr kollagéntermelődése.

GettyImages-1299239369
Húsvéti tojásvadászat
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kollagén termelődése egy bizonyos kor felett megáll, így érdemes olyan ételeket beiktatni a mindennapokba, amik segítik újra feltölteni a „raktárakat”.

Ez egy olyan fehérje, amitől a bőr ruganyos, feszes marad, nem csoda hát, hogy az évek múlásával, ahogy csökken a mennyisége, úgy vékonyodik el a bőr, és jelennek meg rajta ráncok is.

A kollagéntermelés serkentése az étrenddel

A kollagénben gazdag élelmiszerek, illetve azok, amik értékes hatóanyagokban bővelkednek, természetes úton serkentik a termelődését. A bőr építőelemeiből, aminosavakból áll a kollagén, méghozzá 19-ből, ebből a három legjelentősebb a prolin, a lizin és a glicin. Csökkenése nemcsak a bőrt befolyásolja, hanem hajhullást is okoz, különböző italok és az alább látható ételek segíthetnek megnövelni a szintjét.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük