Karcsúsító köretek hús mellé

Egészségesek és finomak

Ha már unod a rizst és krumplit felváltva, itt az ideje, hogy valami egészséges kerüljön a tányérra.

Dia


                        	Brokkoli
                        	A karfiol rokona tömve van a legfontosabb vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és még az íze is felülmúlhatatlan, készítsd párolva, egy kis vajjal megbolondítva, vagy süsd meg egy kis sajttal és fűszerekkel a tetején, vagy bárhogy, isteni lesz.

Brokkoli

A karfiol rokona tömve van a legfontosabb vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és még az íze is felülmúlhatatlan, készítsd párolva, egy kis vajjal megbolondítva, vagy süsd meg egy kis sajttal és fűszerekkel a tetején, vagy bárhogy, isteni lesz.

Dia


                        	Cékla
                        	A piros zöldség nem csak savanyúságként finom, bár ezt sokan nem tudják. Sütőbe tolva, némi frissen őrölt borssal és egy kis sóval meghintve egy óra alatt elkészül, és tápláló, finom köret lesz belőle, feltéve, hogy be is kapcsoltad a sütőt.

Cékla

A piros zöldség nem csak savanyúságként finom, bár ezt sokan nem tudják. Sütőbe tolva, némi frissen őrölt borssal és egy kis sóval meghintve egy óra alatt elkészül, és tápláló, finom köret lesz belőle, feltéve, hogy be is kapcsoltad a sütőt.

Dia


                        	Kelbimbó
                        	Az ősz egyértelmű sztárja, ha zöldségekről van szó, főzve készíthetsz belőle pürét, vagy miután puhára főzted, egy kis borsos vajban megfuttatva a tűzhelyen lehet belőle fantasztikus köret. Temérdek sajtos tejföllel és zsemlemorzsával megszórva, sütőben megsütve pedig önálló fogás is lehet.

Kelbimbó

Az ősz egyértelmű sztárja, ha zöldségekről van szó, főzve készíthetsz belőle pürét, vagy miután puhára főzted, egy kis borsos vajban megfuttatva a tűzhelyen lehet belőle fantasztikus köret. Temérdek sajtos tejföllel és zsemlemorzsával megszórva, sütőben megsütve pedig önálló fogás is lehet.

Dia


                        	Sütőtök
                        	Az első sárga levelekkel megérkezik a sütőtökszezon is, mindenki nagy örömére. A változatosan készíthető, gyönyörű színben pompázó zöldséget képtelenség nem szeretni. Készíts belőle sűrű krémlevest, pirított tökmaggal, vagy süsd meg a sütőben, hangulatodnak megfelelő formára vágva, egyszerűen isteni lesz.

Sütőtök

Az első sárga levelekkel megérkezik a sütőtökszezon is, mindenki nagy örömére. A változatosan készíthető, gyönyörű színben pompázó zöldséget képtelenség nem szeretni. Készíts belőle sűrű krémlevest, pirított tökmaggal, vagy süsd meg a sütőben, hangulatodnak megfelelő formára vágva, egyszerűen isteni lesz.

Dia


                        	Sült paprika
                        	Ugyan ez jellemzően grillezős fogás, azonban szerencsére a legnagyobb zimankó közepette is elkészítheted, és bármilyen szaftos sülthöz remekül passzol.

Sült paprika

Ugyan ez jellemzően grillezős fogás, azonban szerencsére a legnagyobb zimankó közepette is elkészítheted, és bármilyen szaftos sülthöz remekül passzol.

Dia


                        	Lilakáposzta
                        	Ha szárnyast sütsz, akkor a legjobb, amit mellé kínálhatsz, a párolt lilakáposzta. A pulykához és a libához egyszerűen nem találtak még ki jobb kísérőt, és ez valószínűleg nem fog változni, de ha nem szárnyasban gondolkodsz, akkor is érdemes elkészítened ezt színes fogást, ami nem mellesleg nagyon gazdaságosan összedobható.

Lilakáposzta

Ha szárnyast sütsz, akkor a legjobb, amit mellé kínálhatsz, a párolt lilakáposzta. A pulykához és a libához egyszerűen nem találtak még ki jobb kísérőt, és ez valószínűleg nem fog változni, de ha nem szárnyasban gondolkodsz, akkor is érdemes elkészítened ezt színes fogást, ami nem mellesleg nagyon gazdaságosan összedobható.

Dia


                        	Sárgarépa
                        	Miután az óvodában mindenki megtanult fütyülni, aki megfelelő mennyiségű répát kanalazott be a húslevesével, ideje máshogy tekinteni a sárga gyökérre. A répa nyersen is remek, de talán a legzamatosabb akkor lesz, ha sütőbe rakod, és megpirítod, erre leginkább egyébként a nagyobb, vastagabb példányok alkalmasak.

Sárgarépa

Miután az óvodában mindenki megtanult fütyülni, aki megfelelő mennyiségű répát kanalazott be a húslevesével, ideje máshogy tekinteni a sárga gyökérre. A répa nyersen is remek, de talán a legzamatosabb akkor lesz, ha sütőbe rakod, és megpirítod, erre leginkább egyébként a nagyobb, vastagabb példányok alkalmasak.

Ezt is szeretjük
Fotó: