Soksajtos zöldséges lepény
Tökéletes vacsora hétköznapokra
A zöldséges lepény az egyik legjobb, amit leveles tésztából készíthetsz. Sajtos, krémes és ellenállhatatlan.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van a fagyasztódban leveles tészta, vedd elő, és süsd meg ezt az ínycsiklandó zöldséges lepényt. Kínálhatod salátával, de levesek, főzelékek mellé is kiváló. Kard Éva receptje.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 cukkini
  • 10 dkg ricotta
  • 5 dkg mascarpone
  • 5 dkg sajt
  • 2 paradicsom
  • 2-3 szelet sonka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A zsenge cukkinit vágd kisebb kockákra, a fokhagymát pedig nagyon apróra. Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd add hozzá a feldarabolt cukkinit. Szórd meg sóval, őrölt borssal, keverd alaposan össze, és párold félig puhára. Ekkor rakd hozzá a fokhagymát, és még további négy-öt percig párold. A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot és a tojást ízlés szerint sózd, majd óvatosan keverd hozzá a megpárolt cukkinit, és hagyd kihűlni.

Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Ezután tekerd ki a papírból, majd vágd félbe, és helyezd az egyik részt a másik tetejére. Az így kapott tésztalapot negyedeld. Ezután a szélétől körülbelül egy centire, éles késsel vágd be kicsit a lapot. Az előzőleg elkészített cukkinis tölteléket kanalazd a tészta közepére, majd csipkedd rá a sonkát, és pakold meg a feldarabolt paradicsommal.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezd rá a lepényeket. Tedd a tepsit forró sütőbe, és 10-15 perc alatt süsd meg a tésztát szép pirosra, ropogósra. Tálalás előtt a lepényt hagyd kicsit hűlni.

Blog.hu ajánló