5 finom serpenyős hús
A serpenyős húsok elkészítésénél talán nincs is könnyebb, hiszen könnyedén tudod ellenőrizni, hogy jó-e; illetve nem is kell velük hosszú órákig szöszölni.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végy egy serpenyőt, némi húst és zöldséget, és készítsd el az ínycsiklandó húsokat és ragukat. A legtöbb másnapra is eltehető, így a gyerekek nyáron sem maradnak ebéd nélkül.

Persze az sem rossz, ha bevonod a többieket a főzésbe, így gyorsabban telik az idő a vacsoráig.

Zöldséges pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 zöldpaprika
  • 2-4 paradicsom
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna, kakukkfű, őrölt kömény
  • pirospaprika
  • tejföl
  • petrezselyem
  • olaj

A pulykahúst kockázd fel, majd a felaprított hagymával együtt kevés olajon kezdd el párolni fedő alatt. Ezután add hozzá a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Fűszerezd. Mikor már félig megpuhult a hús, öntsd hozzá a zöldborsót, és főzd készre. A végén keverhetsz hozzá pár evőkanál tejfölt és petrezselymet.

Zöldbabos pulyka

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulyka felsőcomb
  • 1 kg zöldbab
  • 2 dl főzőtejszín
  • snidling

A felkockázott pulykát felhevített olajon süsd meg, add hozzá a babot, a snidlinget; sózd meg, és saját levében párold puhára. Ha ez kész, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Mediterrán hal

Hozzávalók:

  • 75 dkg tengeri halfilé
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg hagyma
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 citrom leve
  • bors
  • bazsalikom
  • 2-3 gerezd fokhagyma

A halszeleteket csíkozd föl, sózd, borsozd, és dörzsöld be őket a zúzott fokhagymával. A serpenyőben párold meg a kockára vágott zöldségeket. Elsőnek a burgonyát, majd a cukkinit és a padlizsánt, aztán jöhet a többi is. A paradicsomot és a babot add hozzá utolsónak, szórd meg bazsalikommal. Végezetül a halat és a citrom levét keverd bele, és hagyd még főni 10-15 percig. Ha nagyon szigorúan akarod venni a diétát, akkor a krumplit el is hagyhatod.

Zöldséges tőkehal

Hozzávalók:

  • 50 dkg tőkehal
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 paradicsom
  • fél fej brokkoli
  • 1 citrom leve
  • bors
  • fokhagymapor
  • bazsalikom
  • vaj

Kevés vajon kezd el pirítani az összevágott zöldségeket a következő sorrendben: először a hagymát, majd a brokkolit, a padlizsánt, és végül a cukkinit. A halat darabold fel, sózd, borsozd, fokhagymázd be. Ha már eléggé megpuhultak a zöldségek, tedd melléjük a halat is, majd szórd meg bazsalikommal, és jól keverd össze. Öntsd rá a citrom levét, és a legvégén add hozzá a paradicsomot. Főzd össze őket, és utána már tálalhatod is.

Diós karaj

Hozzávalók:

  • 3-4 szelet karaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 marék durvára vágott dió
  • bors
  • fokhagyma
  • majoránna
  • szerecsendió
  • ételízesítő

A húst csíkozd fel. Kevés olajon a hagymát párold üvegesre, majd add hozzá a húst, és kicsit pirítsd meg. Sózd, borsozd, és fűszerezd fokhagymával, majoránnával, szerecsendióval, illetve szórd meg ételízesítővel. Dobd rá a diót, és süsd így körülbelül 5 percig,

Blog.hu ajánló