5 finom serpenyős hús

A serpenyős húsok elkészítésénél talán nincs is könnyebb, hiszen könnyedén tudod ellenőrizni, hogy jó-e; illetve nem is kell velük hosszú órákig szöszölni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végy egy serpenyőt, némi húst és zöldséget, és készítsd el az ínycsiklandó húsokat és ragukat. A legtöbb másnapra is eltehető, így a gyerekek nyáron sem maradnak ebéd nélkül.

Persze az sem rossz, ha bevonod a többieket a főzésbe, így gyorsabban telik az idő a vacsoráig.

Zöldséges pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 zöldpaprika
  • 2-4 paradicsom
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna, kakukkfű, őrölt kömény
  • pirospaprika
  • tejföl
  • petrezselyem
  • olaj

A pulykahúst kockázd fel, majd a felaprított hagymával együtt kevés olajon kezdd el párolni fedő alatt. Ezután add hozzá a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Fűszerezd. Mikor már félig megpuhult a hús, öntsd hozzá a zöldborsót, és főzd készre. A végén keverhetsz hozzá pár evőkanál tejfölt és petrezselymet.

Zöldbabos pulyka

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulyka felsőcomb
  • 1 kg zöldbab
  • 2 dl főzőtejszín
  • snidling

A felkockázott pulykát felhevített olajon süsd meg, add hozzá a babot, a snidlinget; sózd meg, és saját levében párold puhára. Ha ez kész, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Mediterrán hal

Hozzávalók:

  • 75 dkg tengeri halfilé
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg hagyma
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 citrom leve
  • bors
  • bazsalikom
  • 2-3 gerezd fokhagyma

A halszeleteket csíkozd föl, sózd, borsozd, és dörzsöld be őket a zúzott fokhagymával. A serpenyőben párold meg a kockára vágott zöldségeket. Elsőnek a burgonyát, majd a cukkinit és a padlizsánt, aztán jöhet a többi is. A paradicsomot és a babot add hozzá utolsónak, szórd meg bazsalikommal. Végezetül a halat és a citrom levét keverd bele, és hagyd még főni 10-15 percig. Ha nagyon szigorúan akarod venni a diétát, akkor a krumplit el is hagyhatod.

Zöldséges tőkehal

Hozzávalók:

  • 50 dkg tőkehal
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 paradicsom
  • fél fej brokkoli
  • 1 citrom leve
  • bors
  • fokhagymapor
  • bazsalikom
  • vaj

Kevés vajon kezd el pirítani az összevágott zöldségeket a következő sorrendben: először a hagymát, majd a brokkolit, a padlizsánt, és végül a cukkinit. A halat darabold fel, sózd, borsozd, fokhagymázd be. Ha már eléggé megpuhultak a zöldségek, tedd melléjük a halat is, majd szórd meg bazsalikommal, és jól keverd össze. Öntsd rá a citrom levét, és a legvégén add hozzá a paradicsomot. Főzd össze őket, és utána már tálalhatod is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Diós karaj

Hozzávalók:

  • 3-4 szelet karaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 marék durvára vágott dió
  • bors
  • fokhagyma
  • majoránna
  • szerecsendió
  • ételízesítő

A húst csíkozd fel. Kevés olajon a hagymát párold üvegesre, majd add hozzá a húst, és kicsit pirítsd meg. Sózd, borsozd, és fűszerezd fokhagymával, majoránnával, szerecsendióval, illetve szórd meg ételízesítővel. Dobd rá a diót, és süsd így körülbelül 5 percig,

Ezt is szeretjük