5 finom serpenyős hús

A serpenyős húsok elkészítésénél talán nincs is könnyebb, hiszen könnyedén tudod ellenőrizni, hogy jó-e; illetve nem is kell velük hosszú órákig szöszölni.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végy egy serpenyőt, némi húst és zöldséget, és készítsd el az ínycsiklandó húsokat és ragukat. A legtöbb másnapra is eltehető, így a gyerekek nyáron sem maradnak ebéd nélkül.

Persze az sem rossz, ha bevonod a többieket a főzésbe, így gyorsabban telik az idő a vacsoráig.

Zöldséges pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 zöldpaprika
  • 2-4 paradicsom
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna, kakukkfű, őrölt kömény
  • pirospaprika
  • tejföl
  • petrezselyem
  • olaj

A pulykahúst kockázd fel, majd a felaprított hagymával együtt kevés olajon kezdd el párolni fedő alatt. Ezután add hozzá a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Fűszerezd. Mikor már félig megpuhult a hús, öntsd hozzá a zöldborsót, és főzd készre. A végén keverhetsz hozzá pár evőkanál tejfölt és petrezselymet.

Zöldbabos pulyka

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulyka felsőcomb
  • 1 kg zöldbab
  • 2 dl főzőtejszín
  • snidling

A felkockázott pulykát felhevített olajon süsd meg, add hozzá a babot, a snidlinget; sózd meg, és saját levében párold puhára. Ha ez kész, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Mediterrán hal

Hozzávalók:

  • 75 dkg tengeri halfilé
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg hagyma
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 citrom leve
  • bors
  • bazsalikom
  • 2-3 gerezd fokhagyma

A halszeleteket csíkozd föl, sózd, borsozd, és dörzsöld be őket a zúzott fokhagymával. A serpenyőben párold meg a kockára vágott zöldségeket. Elsőnek a burgonyát, majd a cukkinit és a padlizsánt, aztán jöhet a többi is. A paradicsomot és a babot add hozzá utolsónak, szórd meg bazsalikommal. Végezetül a halat és a citrom levét keverd bele, és hagyd még főni 10-15 percig. Ha nagyon szigorúan akarod venni a diétát, akkor a krumplit el is hagyhatod.

Zöldséges tőkehal

Hozzávalók:

  • 50 dkg tőkehal
  • 1 közepes méretű padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-4 paradicsom
  • fél fej brokkoli
  • 1 citrom leve
  • bors
  • fokhagymapor
  • bazsalikom
  • vaj

Kevés vajon kezd el pirítani az összevágott zöldségeket a következő sorrendben: először a hagymát, majd a brokkolit, a padlizsánt, és végül a cukkinit. A halat darabold fel, sózd, borsozd, fokhagymázd be. Ha már eléggé megpuhultak a zöldségek, tedd melléjük a halat is, majd szórd meg bazsalikommal, és jól keverd össze. Öntsd rá a citrom levét, és a legvégén add hozzá a paradicsomot. Főzd össze őket, és utána már tálalhatod is.

Diós karaj

Hozzávalók:

  • 3-4 szelet karaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 marék durvára vágott dió
  • bors
  • fokhagyma
  • majoránna
  • szerecsendió
  • ételízesítő

A húst csíkozd fel. Kevés olajon a hagymát párold üvegesre, majd add hozzá a húst, és kicsit pirítsd meg. Sózd, borsozd, és fűszerezd fokhagymával, majoránnával, szerecsendióval, illetve szórd meg ételízesítővel. Dobd rá a diót, és süsd így körülbelül 5 percig,

Blog.hu ajánló