4 fincsi göngyölt hús ropogós zöldséggel

A könnyebbeket előételnek, a laktatókat pedig főételnek tálalhatod. Percek alatt előkészülhetsz, és utána már csak várni kell.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A göngyölt húsok igazi szakácskímélő ételek, hiszen semmi gond nincs velük, egyszerűen készen vannak, a többi pedig a fogyasztókon múlik. Friss zöldségekkel elkészítve pedig még a diétának is jót tesznek.

Nyugodtan variáld az összetevőket kedved szerint, illetve aszerint, ami éppen akad a kamrában. Légy kreatív, de itt van néhány alapötlet, amivel biztosan sikert aratsz.

Göngyölt hús kelkáposztával

Hozzávalók:

  • 70 dkg felsál
  • fél fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 3 dl húsleves kockából
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors

Kicsit klopfold ki a húsokat. A kelleveleket sós vízben főzd félpuhára. Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a felaprított petrezselymet is.

A hússzeleteket kend meg mustárral, majd takard le egy-egy levéllel. Erre halmozd a hagymát. Göngyöld fel, és kösd meg cérnával. Helyezd a roládokat egy lábasba, és öntsd fel a paradicsomos levessel. Fedő alatt főzd meg őket. Ha el akarod kerülni a Bridget Jones-effektust, használj fehér cérnát.

Gombás-répás göngyölt pulyka

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 50 dkg gomba
  • bacon
  • 1 kiskanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás
  • bors

Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg. A kis kockákra vágott gombát szórd hozzá, és pár percig süsd, majd add hozzá a sárgarépát, és kicsit puhítsd meg. Ezután szórd meg a liszttel, öntsd fel tejjel, és főzd sűrűre folyamatos keverés mellett. Húzd le a tűzről, üss bele egy tojást, és sózd, borsozd. Ezeket halmozd rá a hússzeletekre, csavard be őket, majd vond körbe a baconnel. Csomagold be alufóliába. Helyezd őket egy tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és süsd körülbelül 45 percig, majd vedd ki a fóliából, és a pecsenyelével meglocsolva pirítsd meg a tetejüket.

Paradicsomos-babos göngyölt karaj

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 1 paradicsomos vörösbabkonzerv
  • 4 kockasajt
  • 2-3 paradicsom
  • 10 dkg trappista sajt
  • baconszeletek
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl vörösbor
  • csípős pirospaprikakrém
  • zsályalevél
  • őrölt fokhagyma
  • bors

Klopfold ki a húsokat, sózd, borsozd, majd fűszerezd a fokhagymával, és kicsit hagyd állni. A babot csöpögtesd le, sózd, borsozd, aprítsd bele a zsályát, és keverj bele paprikakrémet ízlés szerint. Halmozz ebből a hússzeletekre, majd fedd le baconnel és paradicsommal. Tekerd fel őket óvatosan, ha kell, tűzd meg fogvájóval. Helyezd őket egymás mellé egy kivajazott vagy kiolajozott jénaiba. Öntsd rá a vörösbort, dobáld mellé a maradék paradicsomot. Először lefedve süsd, hogy megpuhuljon, majd fedő nélkül süsd pirosra. Mikor majdnem kész, öntsd hozzá a tejszínt, és reszelj rá sajtot. Még egy pár percig dugd vissza a sütőbe.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Baconbe göngyölt zöldbab

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldbab
  • körülbelül 8 szelet bacon
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • liszt
  • olaj
  • bors

A babot sós vízben főzd meg. Nagyjából 8 darabot tekerj bele egy baconbe. Ezeket helyezd egy kiolajozott tepsibe. A bab főzőlevét kevés liszttel, a tojással és a tejföllel keverd össze, és öntsd a babos roládokra. Ha gondolod, szórd meg reszelt sajttal. Süsd addig, amíg kis színt nem kap a teteje.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük