Zöldségágyon sült ropogós csirke, egyszerűen szétomlik a szádban

A zöldségágyon sült ropogós csirke olyan, mintha egy menő étteremben készítették volna.

zoldsegagyon-egeszben-sult-csirke

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

beauty and style

Házi sminkfixáló spray csupán 3 összetevőből - Nem szárítja ki a bőröd »

Igen, valaki ráfestette a körmére: eddig sem értettük a kaki emojit »

Zsinórt kötött a hajába: elképesztően jó frizura lett belőle »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tepsis fogások nagy előnye, hogy sütés közben nem kell végig a tűzhely mellett ácsorogni. A zöldségágyon sült csirkét 20 perc alatt kényelmesen összeállítod, és másfél-két óra alatt megsül. Közben az ízek csodásan összeérnek.

A csirke bőre fényes, ropogós lesz, belül pedig omlós. A zöldségek tetszés szerint variálhatóak. Tálaláskor feltétlenül locsold meg szafttal a húst.

Zöldségágyon sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 60 dkg krumpli
  • 20 dkg  koktélparadicsom
  • 2 cukkini
  • 2 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 citrom vagy narancs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál koriander
  • bors

Elkészítés ideje: 2 óra

A csirkét alaposan mosd meg, majd kézzel lazítsd meg a bőrét. Légy óvatos, nehogy kiszakadjon! A zöldségeket is tisztítsd meg, a krumplit és a cukkinit darabold fel, a vöröshagymát vágd karikákra, és rendezd egy nagyobb sütőformába. Pakold bele a paradicsomot is.

A sót, a borsot és a zöldfűszereket keverd el az olajjal, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Az így kapott pác felét öntsd a zöldségekre. A csirkét kívül-belül is jó alaposan dörzsöld be a fűszeres keverékkel, nyúlj be a bőre alá is. A hasüregbe szórj sót, és tégy bele három-négy citromkarikát, a maradékot pedig rakd a zöldségekhez. Süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át. Ekkor szúrd meg a combjánál, ha tiszta lé folyik ki belőle, elkészült. Ellenkező esetben süsd még tovább. Ha szükséges, magasabb hőfokon pirítsd a csirkét. A sütőből kivéve pihentesd 20 percig, utána vágd csak fel. 

Blog.hu ajánló