30 perces zsenge zöldborsófőzelék - Ha így készíted, nem főnek szét a borsók
Már a menzán is szinte mindenki szerette, azóta még finomabb lett a borsófőzelék.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Gyors frizura rövid hajból: elfedi a zsírosodó tincseket »

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyik leggyorsabban elkészíthető és legnépszerűbb főzelék, ami friss borsóból a legfinomabb. A legnagyobb munka a zöldség pucolása. Ha azon túl vagy, a főzelék pikk-pakk elkészül.

Ha édesebben szereted, kevés cukrot is rakhatsz a főzelékbe. Fasírttal, kolbásszal, bundás kenyérrel tálalva még laktatóbb. Ha így készíted a borsófőzeléket, mindenki szívesen repetázik belőle. 

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett zöldborsó
  • 4 dl víz
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés ideje: 30 perc

Az olajat hevítsd fel egy lábosban, dobd rá a megmosott, lecsepegtetett zöldborsót, és kevergetve párold egy-két percig. Sózd meg, szórd rá az aprított petrezselymet, majd öntsd hozzá a vizet. Kis lángon, fedő alatt főzd körülbelül 15 percig, közben többször kevergesd meg.

Amikor a borsó már puha, habard be. Azaz dolgozd simára a lisztet és a tejet, majd állandóan kevergetve öntsd a főzelékbe. Főzd össze, ha már elég sűrű, húzd le a tűzről. Kedvenc feltéteddel kínáld.  

Blog.hu ajánló