30 perces zsenge zöldborsófőzelék - Ha így készíted, nem főnek szét a borsók
Már a menzán is szinte mindenki szerette, azóta még finomabb lett a borsófőzelék.
Az egyik leggyorsabban elkészíthető és legnépszerűbb főzelék, ami friss borsóból a legfinomabb. A legnagyobb munka a zöldség pucolása. Ha azon túl vagy, a főzelék pikk-pakk elkészül.
Ha édesebben szereted, kevés cukrot is rakhatsz a főzelékbe. Fasírttal, kolbásszal, bundás kenyérrel tálalva még laktatóbb. Ha így készíted a borsófőzeléket, mindenki szívesen repetázik belőle.
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg fejtett zöldborsó
- 4 dl víz
- 1,5 dl tej
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés ideje: 30 perc
Az olajat hevítsd fel egy lábosban, dobd rá a megmosott, lecsepegtetett zöldborsót, és kevergetve párold egy-két percig. Sózd meg, szórd rá az aprított petrezselymet, majd öntsd hozzá a vizet. Kis lángon, fedő alatt főzd körülbelül 15 percig, közben többször kevergesd meg.
Amikor a borsó már puha, habard be. Azaz dolgozd simára a lisztet és a tejet, majd állandóan kevergetve öntsd a főzelékbe. Főzd össze, ha már elég sűrű, húzd le a tűzről. Kedvenc feltéteddel kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció