Zacskóban sült csirkecsíkok krumplival
A zacskóban sült csirkecsíkokhoz nem kell semmilyen zsiradék, mégsem lesz száraz.
A zacskóban sült ételek rendkívül zamatosak. A fűszerezésen bármikor változtathatsz. Ha a krumplit is belepakolod a zacskóba, nem kell külön köret sem. A zacskóban sült csirkecsíkok kalóriaszegény fogás.
Zacskóban sült csirkecsíkok
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 dl paradicsom
- 1 dl fehérbor
- 1 zacskó fűszersó
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál paprikakrém
- 1 mokkáskanál ételízesítő
- 1 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál bazsalikom
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A húst mosd meg, vágd apró csíkokra. Tedd egy mély tálba, szórd rá a fűszereket, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Keverj össze mindent, és pakold át a sütőzacskóba. Add hozzá a krumplit akár egészben, akár felkockázva, és jól zárd le a zacskót.
Tedd a csirkét egy órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Majd rakd egy tepsibe, szurkáld meg néhány helyen. Told a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha kész, a zacskót óvatosan nyisd ki, a szaftot feltétlenül öntsd a köretre.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept