Egyszerű, rostban gazdag zabpelyhes keksz

Fogyókúra alatt is megeheted

Kifogyóban a sütisdobozod? Töltsd meg zabpelyhes keksszel.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

Jellegzetes folyás, viszketés is lehet a tünete - Mit mond a nőgyógyász a Candidáról?

beauty and style

Nincsenek pigmentjeik: elképesztően gyönyörű fotók albínókról »

Felcsavarta, megkötötte: elképesztően dögös lett a sima fehér póló »

Elfoglalt anyukák, és öltözködni is piszkosul tudnak - Kövesd be őket! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy adag zabpelyhes keksz mindig jókor jön: teázáshoz, kávézáshoz, filmnézéshez, beszélgetéshez. Vagy akár a munkahelyedre is magaddal viheted tízóraira, uzsonnára. A mazsola helyett bármilyen aszalványt tehetsz bele. 

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl tej
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A vajat langyosítsd meg, és keverd ki a tojásokkal. Dolgozd hozzá fokozatosan a cukrot, a lisztet, a zabpelyhet, a diót, a mazsolát, a szódabikarbónát, a sót, majd lazítsd fel tejjel. Jól gyúrd össze. A masszából formázz diónyi golyókat.

Rakd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és mindegyiket lapítsd meg egy kicsit. Ne tedd őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben jól megnőnek. Helyezd a tepsit előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd a tallérokat jó ropogósra.

Blog.hu ajánló