Így lesz a legfinomabb a zabpalacsinta
Senki sem veszi észre, hogy ez a palacsinta zablisztből készült.
A zabpalacsinta kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a jól megszokott édesség. A rosttartalma viszont magasabb, így jóval laktatóbb. Ízlés szerint töltsd meg a tésztát gyümölcsökkel, lekvárral vagy krémekkel. Képtelenség neki ellenállni.
Zabpalacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 30 dkg zabliszt
- 3 dl szódavíz
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- kókuszzsír
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, add hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, és gépi habverővel keverd csomómentesre a masszát. Tehetsz a tésztába egy evőkanál olívaolajat vagy olvasztott kókuszzsírt is. Fedd le, és pihentesd körülbelül 20 percig.
Egy serpenyőben hevíts kókuszzsírt, és merőkanállal adagold bele a tésztát. Ha a széle kezd elválni az edény falától, nyúlj alá spatulával vagy széles késsel, és lazítsd meg. Hamarosan pedig egy határozott mozdulattal fordítsd át. Mindkét oldalát süsd barnás színűre pár perc alatt. Ha kész, csúsztasd át egy nagyobb tányérra, és töltsd meg tetszés szerint.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept