Vörösboros párolt káposzta
A sültek remek kiegészítője, amit iskolásként a tányér szélére toltál, de ma dupla adagot kérsz belőle.
A vörösborban párolt káposzta remekül passzol a kacsa-, pulyka- és más szárnyassült mellé, ráadásul nagyon egészséges, és hamar elkészül, így ősz elején érdemes minél többet fogyasztanod.
Nagyobb adagod is készíthetsz belőle, és egy részét elteheted, hogy a későbbiekben már csak a spájzból kelljen előszedni.
Vörösboros párolt káposzta
Hozzávalók:
- 1 közepes fej lilakáposzta
- 1 közepes fej fehérkáposzta
- 1 liter vörösbor
- 2 fej hagyma
- 5 dkg méz
- babérlevél
- köménymag
- só
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A káposztákat vágd fel vékony csíkokra, sózd be, és egy tálban tedd félre. Kockázd fel a hagymát, és egy serpenyőben, kis olajon kezdd el melegíteni a mézet. Amikor már pár percet melegedett, illetve folyósabb lett, add hozzá a hagymát is. Ha már kellőképp üveges a hagyma, nyomkodd ki a káposztát, tedd mellé, fűszerezd be, adj hozzá bort, majd keverd össze jó alaposan.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ezután lefedve párold lassú tűzön, és időről időre öntsd fel borral, mindig annyival, amennyi elpárolgott. Amikor már kellőképp szép a színe, valamint jó az íze és az állaga, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.
Őszi ízkavalkád
Az ősz során a természet gyönyörű színekben pompázik, a konyhákban pedig rengeteg olyan fogás készül, ami csak erre az évszakra jellemző. Hogy melyek ezek? Nézd meg képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- levesdiéta
Klasszikus káposztaleves-recept hatékony fogyókúrához
- brokkoli
- saláták, zöldséges ételek
Rakott brokkoli baconnel és tejföllel
- oroszország
- leves