Sütés nélküli, hűsítő édesség
Egyszerűen elkészíthető, isteni finom édesség hőségben is.
Ez a finomság lehet az új nyári kedvenced! A friss gyümölcsös, fűszeres, boros kompótot csak picit fel kell futtatni a tűzön, és máris csodás desszertet varázsolhatsz, vaníliafagyival kísérve, mentával megkoronázva. Ha pedig egy kis mandulás kekszet is adsz hozzá, tökéletes lesz az ízharmónia.
Vörösboros eperkompót áfonyával
Hozzávalók
- 2 dl jó minőségű, száraz vörösbor
- 2 evőkanál cukor - ha nyírfacukrot használsz, még diétás is lesz a desszert
- fél teáskanál fekete bors egészben
- 2 narancs héja felcsíkozva
- 1 rúd fahéj
- 1 babérlevél
- 4 marék felszeletelt eper
- 1 marék áfonya
Elkészítés:
A bort a fűszerekkel együtt öntsd bele egy kis lábasba, és forrald fel. Ezután vedd takarékra, és fedő nélkül rotyogtasd még körülbelül 20 percig, amíg a bor besűrűsödik, és alkoholtartalma elfő. Ha ezzel megvagy, akkor egy szűrőn át töltsd át egy nagyobb tálba, add hozzá az epret és az áfonyát, forgasd át alaposan, és hagyd kissé hűlni. Közben a gyümölcsök és a fűszeres bor íze szépen összeérik.
Jöhet a tálalás! Hideg tálkákba kanalazz vaníliafagylaltot, tegyél mellé mandulás kekszet, majd merj rá egy jó adag vörösboros gyümölcsöt, és végezetül tegyél a tetejére két-három levélke mentát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept