A vörösboros marhapörkölt jól bevált receptje - Bográcsban lesz igazán finom

Étteremben sem kapsz ennél a vörösboros marhapörköltnél finomabbat!

marhaporkolt-bogracsban-recept

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Az ország legjobb luxushotelje megfizethető áron a Mátrában - Nyáron kivételesen gyönyörű a táj (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

Sminklemosó otthon készítve: mindent leszed, és a bőröd is szeretni fogja »

A lány, aki mindig a táskájához sminkel: az összhatás tényleg elképesztő »

Elbűvölő virágkoszorúk a menyasszony hajába »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vörösboros bográcsos marhapörkölt igazi nyári klasszikus. Kerti partikon, családi összejöveteleken különösen praktikus, hiszen nagyon kiadós. A bográcsozás csapatjáték, így bátran vond be a vendégeket is a főzőcskézésbe.

Tálaláskor kínálhatod a  vörösboros marhapörköltet főtt krumplival, galuskával vagy friss házi kenyérrel. Ne feledkezz meg a savanyúságról se! 

Vörösboros bográcsos marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 3 kg marhalábszár
  • 1 kg vöröshagyma
  • 15 dkg zsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 3 paprika
  • 5 dl száraz vörösbor
  • 5 dkg pirospaprika
  • 3 babérlevél
  • bors

Elkészítés ideje: 3 óra

Készíts elő mindent, amire a bográcsozás során szükséged lesz. A húst alaposan mosd meg, tisztítsd meg a hártyáktól és az inaktól, majd kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, a zöldségeket vágd fel tetszés szerint. Rakj közepes tüzet, és várd meg, amíg jó erős lesz a parázs. Állítsd fel a bográcsot, és tedd bele a zsírt. Ha felolvad, dobd bele a hagymát, pirítsd meg, és rakd rá a húst. Addig párold, amíg a marha kifehéredik, és levet enged. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a paradicsomot és a paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst.

Bográcsozás közben végig figyelj arra, hogy a láng ne érjen hozzá az edény aljához és oldalához, különben a pörkölt odaég. Közben többször rázogasd meg a bográcsot. A húst időnként kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert, és pótold a vizet. Körülbelül két és fél óra alatt puhul meg, ha öregebb a marha, akkor ennél is több időt kell a bográcsozásra szánni. Mielőtt levennéd a pörköltet a tűzről, öntsd hozzá a bort, és főzd a pörköltet még néhány percig.   

Blog.hu ajánló