A vörösboros marhapörkölt jól bevált receptje - Bográcsban lesz igazán finom

Étteremben sem kapsz ennél a vörösboros marhapörköltnél finomabbat!

marhaporkolt-bogracsban-recept

Nyereményjáték

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Minden, ami egy Disney-témájú esküvőhöz kellhet, ha gyermeki a lelketek »

Csak egy csíkot húzott, de négy szív lett belőle: szuper körömminta »

Ez a giccses ékszercsoda lesz az ősz slágere a Gucci szerint »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vörösboros bográcsos marhapörkölt igazi nyári klasszikus. Kerti partikon, családi összejöveteleken különösen praktikus, hiszen nagyon kiadós. A bográcsozás csapatjáték, így bátran vond be a vendégeket is a főzőcskézésbe.

Tálaláskor kínálhatod a  vörösboros marhapörköltet főtt krumplival, galuskával vagy friss házi kenyérrel. Ne feledkezz meg a savanyúságról se! 

Vörösboros bográcsos marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 3 kg marhalábszár
  • 1 kg vöröshagyma
  • 15 dkg zsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 3 paprika
  • 5 dl száraz vörösbor
  • 5 dkg pirospaprika
  • 3 babérlevél
  • bors

Elkészítés ideje: 3 óra

Készíts elő mindent, amire a bográcsozás során szükséged lesz. A húst alaposan mosd meg, tisztítsd meg a hártyáktól és az inaktól, majd kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, a zöldségeket vágd fel tetszés szerint. Rakj közepes tüzet, és várd meg, amíg jó erős lesz a parázs. Állítsd fel a bográcsot, és tedd bele a zsírt. Ha felolvad, dobd bele a hagymát, pirítsd meg, és rakd rá a húst. Addig párold, amíg a marha kifehéredik, és levet enged. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a paradicsomot és a paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje a húst.

Bográcsozás közben végig figyelj arra, hogy a láng ne érjen hozzá az edény aljához és oldalához, különben a pörkölt odaég. Közben többször rázogasd meg a bográcsot. A húst időnként kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert, és pótold a vizet. Körülbelül két és fél óra alatt puhul meg, ha öregebb a marha, akkor ennél is több időt kell a bográcsozásra szánni. Mielőtt levennéd a pörköltet a tűzről, öntsd hozzá a bort, és főzd a pörköltet még néhány percig.   

Blog.hu ajánló