Virslis falatkák ropogós krumplis bundában
Egyszerűen abbahagyhatatlan
A virslis falatkák gyerekek és felnőttek partijára is tökéletesek.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Összefűzte a cukorkáspapírokat: táska és cipő lett belőlük »

Kisimulnak a ráncok: arczselék és hidratáló szérumok körképe árakkal »

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ropogós bundájú virslis falatkák visszautasíthatatlan vendégvárók. Biztos lehetsz abban, hogy nagyobb mennyiség is villámgyorsan elfogy. Csak arra ügyelj, nehogy előled is elkapkodják. Ízlés szerint ketchupot vagy mustárt is kínálhatsz hozzá.

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg liszt
  • 4 virsli
  • 2 dl olaj
  • 1 marék friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
Recept idők

Elkészítés:

A virsliket vágd egy-másfél centis darabokra. A krumplikat pucold meg, és enyhén sós vízben főzd puhára. Szűrd le, hagyd teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Tedd egy tálba, a sajtot is reszeld hozzá, add hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet, és ízlés szerint sózd, borsozd. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. Ha szükséges, akkor adj hozzá még kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.

A masszából csippents le egy kisebb darabot, a tenyeredben lapogasd el, majd helyezz rá egy virslidarabkát. Ezután formázz belőle golyót, majd tedd egy liszttel megszórt tálcára. A maradék masszával és virslivel is hasonlóan járj el. Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a golyókat, és kisebb hőfokon, többször átfordítva süsd szép pirosra körülbelül tíz perc alatt. A ropogósra sült golyókat szedd papírtörlőre, hogy az olajat felszívja, majd tálalásig tartsd melegen.

Blog.hu ajánló