Az eredeti vasi pecsenye receptje

Az egyik legfinomabb fogás sertéshúsból

Ha szereted a fokhagymás ételeket, a vasi pecsenyét imádni fogod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebben az ízletes fogásban az az egyik legnagyobb kihívás, hogy a paprikás liszt a húson maradjon. A vasi pecsenyét készítheted sertéscombból, karajból és tarjából is. Minél tovább pácolod a húst a fokhagymás tejben, annál omlósabb lesz.

Vasi pecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet sertéscomb
  • 2 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat a sütés előtti este klopfold ki. Nyomd vagy reszeld a fokhagymát a tejbe, és tedd bele a szeleteket. Fedd le, és rakd egy éjszakára hideg helyre. Másnap vedd ki a pácból, sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd a lisztbe a pirospaprikát, és forgasd meg benne a szeleteket.

Fontos tudni, hogy a túl sok pirospaprikától a bunda keserű lehet. Egy serpenyőben forrósíts olajat, helyezd bele a húst, és közepes lángon mindkét oldalát süsd szép pirosra körülbelül tíz perc alatt. Ha túl kicsi a láng, akkor nagyobb eséllyel esik le a lisztes panír. Óvatosan szedd ki a sült szeleteket papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat. Még ízletesebb, ha tálaláskor a hús tetejére is nyomsz fokhagymát.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük