A klasszikus vargabéles receptje

Mennyei főétel is lehet

Az egyszerű és legendás vargabélesre könnyű rákapni. Főleg, ha ezt a receptet próbálod ki!

Promóció

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című, szórakoztató történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Meseszép, valódi igazgyöngy ékszerek különleges alkalmakra 19 900 forinttól - Ballagásra, diplomaosztóra, esküvőre (x)

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

beauty and style

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vékony, ropogós tésztába töltött túrós cérnametéltet az Erdély-szerte ismert Darvas vendéglőben készítették először. A népszerű sütit te is sikerre viheted, csak kövesd Kard Éva utasításait! Jelentősen megkönnyíted a dolgodat, ha mirelit leveles vagy rétestésztát használsz.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 40 dkg túró
  • 1 csomag réteslap
  • 15 dkg cérnametélt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tejföl
  • 1 citrom
Kenéshez
  • 1 kisebb tojás
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A cérnametéltet enyhén sós vízbe főzd puhára egy-két perc alatt. Szűrd le, még forrón keverd össze az olvasztott vajjal, majd hűtsd meg. A túrót tedd egy tálba, és villával kicsit törd össze. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojássárgáját, a mazsolát, és alaposan keverd össze. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és lassan, óvatosan forgasd a túrós masszához. Keverd hozzá a metéltet is.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezz bele egy réteslapot úgy, hogy az az oldalát is befedje. Kend le olajjal, rakj rá egy újabb lapot, azt is kend le. Mehet rá a harmadik lap, arra öntsd a tésztás-túrós masszát, és egyenletesen simítsd el rajta. A töltelék tetejét fedd be három réteslappal, az első kettőt kend le olajjal, a harmadikat pedig felvert tojással. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 35-40 perc alatt süsd szép pirosra. A sütőből kivéve hagyd hűlni. Tálalás előtt a süteményt szórd meg porcukorral, és ízlés szerint szeleteld fel.