A klasszikus vargabéles receptje

Mennyei főétel is lehet

Az egyszerű és legendás vargabélesre könnyű rákapni. Főleg, ha ezt a receptet próbálod ki!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell többé macerázni a gluténmentes étrenddel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

beauty and style

Házi sminkfixáló spray csupán 3 összetevőből - Nem szárítja ki a bőröd »

Igen, valaki ráfestette a körmére: eddig sem értettük a kaki emojit »

Zsinórt kötött a hajába: elképesztően jó frizura lett belőle »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vékony, ropogós tésztába töltött túrós cérnametéltet az Erdély-szerte ismert Darvas vendéglőben készítették először. A népszerű sütit te is sikerre viheted, csak kövesd Kard Éva utasításait! Jelentősen megkönnyíted a dolgodat, ha mirelit leveles vagy rétestésztát használsz.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 40 dkg túró
  • 1 csomag réteslap
  • 15 dkg cérnametélt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tejföl
  • 1 citrom
Kenéshez
  • 1 kisebb tojás
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A cérnametéltet enyhén sós vízbe főzd puhára egy-két perc alatt. Szűrd le, még forrón keverd össze az olvasztott vajjal, majd hűtsd meg. A túrót tedd egy tálba, és villával kicsit törd össze. Add hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojássárgáját, a mazsolát, és alaposan keverd össze. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és lassan, óvatosan forgasd a túrós masszához. Keverd hozzá a metéltet is.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezz bele egy réteslapot úgy, hogy az az oldalát is befedje. Kend le olajjal, rakj rá egy újabb lapot, azt is kend le. Mehet rá a harmadik lap, arra öntsd a tésztás-túrós masszát, és egyenletesen simítsd el rajta. A töltelék tetejét fedd be három réteslappal, az első kettőt kend le olajjal, a harmadikat pedig felvert tojással. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 35-40 perc alatt süsd szép pirosra. A sütőből kivéve hagyd hűlni. Tálalás előtt a süteményt szórd meg porcukorral, és ízlés szerint szeleteld fel.

Blog.hu ajánló