Ínycsiklandó vaníliás krémes tejszínnel, dióval
Megéri a fáradtságot
Légy résen, ha te is szeretnél enni ebből a vaníliás krémesből, mert villámgyorsan elfogy a tálcáról.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha horvátországi nyaralásod során kóstoltál vaníliás krémest, akkor ennek a sütinek az íze nagyon ismerős lesz számodra. Kard Éva dalmát kockája egyszerre puha és ropogós, tele van mindenféle földi jóval.

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 4 tojásfehérje
  • 1 nagy marék apróra vágott dió
  • 1 marék mazsola
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez

  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét egy csipet sóval verd habbá. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd verd tovább, amíg kemény nem lesz. A lisztet vegyítsd a sütőporral, szitáld a habhoz, és óvatosan forgasd hozzá a darált diót.

Egy 30x35 centis tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd el benne a masszát, szórd meg az apróra vágott dióval és a mazsolával. Rakd az előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süsd 15-20 perc alatt szép világosra. A sütőből kivéve hagyd pár percig a tepsiben, majd helyezd rácsra, és hűtsd ki. Ezután óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és hosszában vágd a tésztát két egyforma részre.

A pudingport dolgozd simára a tejjel, a cukorral, és állandó keverés mellett főzd sűrűre. Ezután hűtsd ki teljesen, de ne hagyd abba a keverést. Így a puding szép sima marad, nem lesznek benne kisebb csomócskák. A tejszínt verd kemény habbá, majd két evőkanálnyit adj a kihűlt pudinghoz. Ezután kézi habverővel keverd alaposan össze. Végül mehet hozzá a maradék felvert tejszín, és óvatosan dolgozd össze.

Ezt követően helyezd az egyik tésztalapot egy tálcára, egyenletesen kend rá a vaníliakrémet. Rakd rá a másik lapot is, és pár órára tedd a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, az ízek pedig jól összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg a süteményt porcukorral, majd ízlés szerint szeleteld fel, és úgy kínáld.

Blog.hu ajánló