Vaníliás-fahéjas málnalekvár: mirelit gyümölcsből készítve is isteni
Képtelenség elrontani, de vigyázz: eszméletlen gyorsan elfogy!
Bár most nincs málnaszezon, a lekvár ízén ez mit sem változtat: a gyümölcs különleges zamata és íze befőzés után is megmarad. A fahéj és a vanília pedig téli jelleget kölcsönöz majd neki. Sokan mag nélkül szeretik, de akár benne is hagyhatod a dzsemben.
Vaníliás-fahéjas málnalekvár
Hozzávalók
- 2 kg málna
- 1 kg cukor
- fahéj
- 5 csepp vaníliaaroma
- 10 g pektin
Elkészítés:
Ahogyan a hozzávalókból is látod, nem lesz túl nehéz dolgod az elkészítésnél. Először is, alaposan mosd át, illetve olvaszd ki a málnát. Következő lépésben tedd a gyümölcsöt egy lábosba, pürésítsd össze botmixerrel, majd alacsony lángon kezdd el főzni. A pektint keverd el a cukorral, majd állandó kevergetés közben add hozzá a főzethez. Forrástól számítva főzd további öt percig. Ha szeretnél, adhatsz hozzá egy kevés citromlevet is, ettől még ízesebb lesz a dzsem.
Még forrón adagold a málnalekvárt tiszta befőttesüvegekbe - tényleg fontos, hogy előtte alaposan mosd ki és szárítsd meg őket. Csavard rá a tetőt, és fordítsd fejtetőre pár percre. Amíg kihűl, addig eldöntheted, hogy palacsintába tekerve, kenyérre kenve vagy süteményben fogyasztanád a legszívesebben.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept