Vaníliás-csokis piskótatekercs gesztenyés krémmel - Így lesz tarka a piskóta
Csavarj egyet a hagyományos piskótatekercsen, pöttyözd, és töltsd meg csodás gesztenyekrémmel!

Vaníliás-csokis piskótatekercs gesztenyés krémmel - Így lesz tarka a piskóta
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

Így öltözz fel, ha széles a vállad, és fiús a csípőd - A stylist tippjei segítenek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kis kreativitással sokat dobhatsz az önmagában is isteni piskótán. A hagyományos tésztát egyszerűen pöttyözd be csokival. A piskóta lágy lesz, nem ragad le, és könnyen feltekered. A gesztenyekrém házi masszából verhetetlen. A tetejét díszítsd kedvedre csokival, cukorkákkal vagy marcipánnal.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 10 dkg étcsoki
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 vaj vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg cukor
  • 0.5 dl rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel, adj hozzá két-három evőkanál vizet, majd forgasd hozzá az átszitált lisztet is. A tojáshabot óvatosan keverd a masszához. Ügyelj, hogy ne törjön össze a tészta. Vedd ki körülbelül a negyedét, és dolgozd hozzá az olvasztott csokit. Egy nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd vékonyan simítsd bele a sárga masszát. Egy habzsák segítségével a csokiból formázz pöttyöket a tésztára.
 

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 12 perc alatt. Még melegen csavard fel egy nedves konyharuha segítségével, és hagyd hűlni. A gesztenyepürét törd át krumplinyomón, majd keverd össze a puha vajjal, a cukorral és a rummal. Töltsd meg vele a piskótát, szórd meg kis darabokra vágott csokival, és szorosan tekerd fel.

Blog.hu ajánló