Vajon sült halfilé citromos zöldbors-mártással
A sült halfilé magában elég íztelen, de, ha kipróbálod mesés mártásunkkal, mennyei ízélményben lesz részed! Ráadásul pillanatok alatt kész.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült halfilé önmagában eléggé száraz, és az íze sem nevezhető kiemelkedőnek. Persze rögtön megváltozik ez az állapot, ha olaj helyett vajon sütöd, és olyan fűszeres mártással kínálod, mint például a citromos zöldbors. Próbáld ki egyszerű receptünket, mely hamar elkészül, és tökéletes vacsora-alapanyag.

Köretnek valami egyszerűt válassz hozzá, mert a szósz túl különleges ahhoz, hogy más ízvilággal megférjen.

Halfilé citromos zöldbors-mártással

Hozzávalók a halhoz:

  • 1 kg halfilé
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 10 dkg majonéz
  • 4 evőkanál egész zöldbors
  • 2 evőkanál ribizlilekvár
  • 2 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál felaprított snidling
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál konyak
  • fél citrom leve

A halat sózd meg ízlésed szerint, majd szórj rá némi borsot. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a kisebb darabokra vágott fokhagymát, és fektesd bele a halfilét. Süsd készre, majd tedd félre.

A majonézt a joghurttal, a citromlével és a ribizlilekvárral keverd simára. A lecsepegtetett borsot keverd hozzá, és öntsd bele a konyakot is. A petrezselyemzöldet és a snidlinget keverd bele a mártásba, és már tálalhatod is a megsült halfilével.

Blog.hu ajánló