Zöldborsó és gomba vajon párolva: egészséges és kalóriaszegény köret

A gombával együtt párolt zsenge zöldborsó hamisítatlan tavaszi-kora nyári köret.

gombas zoldborso
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges, kalóriaszegény köretek szerelmeseinek valódi telitalálat lesz a vajon párolt gombás zöldborsó. Són és kevés frissen őrölt borson kívül semmi egyéb fűszer nem kell hozzá, így tényleg csak a zöldség, a gomba és az olvasztott vaj íze érezhető benne. Mirelit borsóból egész évben készítheted, de amikor a frissnek van szezonja, inkább azt használd hozzá.

Vajon párolt zöldborsó és gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg kifejtett zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát szeleteld fel, a borsót, ha szükséges, fejtsd ki. Egy serpenyőben olvassz vajat. Amikor már elég forró, dobd rá a gombát és a borsót. Sózd meg, és lefedve párold tíz percig. Ennyi idő elég, hogy megpuhuljanak. A végén vedd le a fedőt a tetejéről, csavard feljebb a lángot, és főzd el alóla a vizet, amit a gomba eresztett. Vigyázz, oda ne kapjon. Azonnal, melegen tálald hús vagy zöldségfasírt mellé.

A friss zöldborsó íze össze sem hasonlítható a fagyasztottéval: a házi szendvicskrém is sokkal finomabb belőle.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük