Így készül a vajas galuska - A legfinomabb levesbetét
Ki kell próbálnod
Legyen szó bármilyen levesről, sokat hozzáadhat egy jó betét.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

Minden hajszála kihullott egy betegség miatt, mégis csodás fotók készülnek róla »

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldség- vagy krémleveseket ízletesebbé teheted vajas galuskával. Sonkával felturbózva pedig még különlegesebb hatást érhetsz el. Szabó Veronika receptje.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 10 dkg sonka
  • 7 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 2 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát vágd nagyon apróra. Egy tojást verj fel, keverd el benne a vajat, add hozzá az aprított sonkát. Ízesítsd kis sóval, dolgozd össze a liszttel. A levesbetétnek jót tesz, ha áll, ezért pihentesd  legalább fél órán át.

A galuskákat kifőzheted a levesben, vagy külön sós vízben is. A lényeg, hogy forrásban lévő vízbe szaggasd egy kés vagy egy evőkanál segítségével.
Legalább öt percig főzd, majd végy ki egy galuskát, vágd ketté, és nézd meg, milyen. Ha túl kemény, kevés vajjal puhábbá teheted. Ha lágynak ítéled, keverj hozzá még egy kevés lisztet. Ha nem vagy gyakorlott a galuskafőzésben, érdemes egy-két levesbetéttel kezdeni a kifőzést, hogy szükség esetén tudj javítani az állagon.
Ha megfőtt, szűrd és csöpögtesd le. Tálaláskor előbb tedd a tányérba a galuskát, majd szedd rá a forró levest.

Blog.hu ajánló