Így készül a vajas galuska - A legfinomabb levesbetét

Ki kell próbálnod

Legyen szó bármilyen levesről, sokat hozzáadhat egy jó betét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldség- vagy krémleveseket ízletesebbé teheted vajas galuskával. Sonkával felturbózva pedig még különlegesebb hatást érhetsz el. Szabó Veronika receptje.

Vajas galuska

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 dkg sonka
  • 7 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 2 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát vágd nagyon apróra. Egy tojást verj fel, keverd el benne a vajat, add hozzá az aprított sonkát. Ízesítsd kis sóval, dolgozd össze a liszttel. A levesbetétnek jót tesz, ha áll, ezért pihentesd  legalább fél órán át.

A galuskákat kifőzheted a levesben, vagy külön sós vízben is. A lényeg, hogy forrásban lévő vízbe szaggasd egy kés vagy egy evőkanál segítségével.
Legalább öt percig főzd, majd végy ki egy galuskát, vágd ketté, és nézd meg, milyen. Ha túl kemény, kevés vajjal puhábbá teheted. Ha lágynak ítéled, keverj hozzá még egy kevés lisztet. Ha nem vagy gyakorlott a galuskafőzésben, érdemes egy-két levesbetéttel kezdeni a kifőzést, hogy szükség esetén tudj javítani az állagon.
Ha megfőtt, szűrd és csöpögtesd le. Tálaláskor előbb tedd a tányérba a galuskát, majd szedd rá a forró levest.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük