Így készül a vajas galuska - A legfinomabb levesbetét
Ki kell próbálnod
Legyen szó bármilyen levesről, sokat hozzáadhat egy jó betét.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldség- vagy krémleveseket ízletesebbé teheted vajas galuskával. Sonkával felturbózva pedig még különlegesebb hatást érhetsz el. Szabó Veronika receptje.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 10 dkg sonka
  • 7 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 2 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát vágd nagyon apróra. Egy tojást verj fel, keverd el benne a vajat, add hozzá az aprított sonkát. Ízesítsd kis sóval, dolgozd össze a liszttel. A levesbetétnek jót tesz, ha áll, ezért pihentesd  legalább fél órán át.

A galuskákat kifőzheted a levesben, vagy külön sós vízben is. A lényeg, hogy forrásban lévő vízbe szaggasd egy kés vagy egy evőkanál segítségével.
Legalább öt percig főzd, majd végy ki egy galuskát, vágd ketté, és nézd meg, milyen. Ha túl kemény, kevés vajjal puhábbá teheted. Ha lágynak ítéled, keverj hozzá még egy kevés lisztet. Ha nem vagy gyakorlott a galuskafőzésben, érdemes egy-két levesbetéttel kezdeni a kifőzést, hogy szükség esetén tudj javítani az állagon.
Ha megfőtt, szűrd és csöpögtesd le. Tálaláskor előbb tedd a tányérba a galuskát, majd szedd rá a forró levest.

Blog.hu ajánló