Vajaspiskóta-alaprecept
Szép magas és pillekönnyű lesz
A vajas piskótát kedved szerint variálhatod. Feldobhatod gyümölccsel vagy csokival is.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eddig nem szívesen készítettél piskótát, mert attól tartottál, hogy nem jön fel, vagy túlságosan száraz lesz? Többé nem mumus ez az édesség sem. Önmagában is kiváló, de remek alapja lehet számtalan krémes, gyümölcsös sütinek. Dióval, mogyoróval is dúsíthatod.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és forgasd bele a vajas-tojássárgás masszát. Így sokkal omlósabb lesz a végeredmény, mint ha fordítva csinálnád. Végül fakanál segítségével óvatosan dolgozd hozzá az átszitált, sütőporral vegyített lisztet.

Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakd az előmelegített sütőbe, majd 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót. Ha késznek látod, tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta valóban átsült-e. Ha beleszúrsz a piskótába egy hústűt, és azt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Hagyd kihűlni, csak utána vágd fel.

Blog.hu ajánló