A legfinomabb palacsintatészta vajjal készítve: ezzel a módszerrel tényleg tökéletes lesz

Még finomabb és illatosabb lesz a palacsinta, ha a tésztájába olvasztott vajat keversz.

vajas palacsinta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vajas tésztából különlegesen finom palacsintát süthetsz, amelynek már sütés közben ellenállhatatlan az illata. Az így kikevert palacsinta a megszokottnál kicsit sűrűbb, így kevesebb is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Még jobb, ha a sütéshez is vajat használsz olaj helyett.

Vajas palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • 4 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a sót és a cukrot. Öntsd fel először a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagold hozzá az ásványvizet addig, amíg palacsintatészta-állagú masszát kapsz. Ekkor add hozzá az olvasztott vajat is. Keverd jól ki, és pihentesd a hűtőben két órát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Forró serpenyőben, kevés olvasztott vajon süsd ki őket a megszokott módon. Töltsd meg őket lekvárral, kakaóval, túróval vagy mogyorókrémmel: ahogy a legjobban szereted.

Ha sok palacsintát sütsz ki, akár ilyen szép tortát is összeállíthatsz belőlük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük