3 különleges pulykás recept az ünnepekre

A karácsonyi készülődés része az ünnepi menü összeállítása. Ízletes receptjeinkkel könnyedén elkápráztathatod az egész családot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gesztenyés bundában sült pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 tojás
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 3-4 evőkanál liszt
  • őrölt feketebors
  • olaj

A pulykamellet vágd vékony szeletekre, klopfold ki, majd sózd be őket. A tojásokat verd habosra, keverd bele a villával szétnyomkodott gesztenyemasszát, sót, borsot, és annyi lisztet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapj. A pulykamell-szeleteket először a lisztbe, majd a tésztába mártsd, végül forró olajban süsd pirosra.

Fűszeres, sült pulykamell, gyümölccsel

Hozzávalók:

  • 2 pulykamell
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg mandula
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 üveg őszibarackbefőtt
  • őrölt szerecsendió-virág
  • őrölt fehérbors

Melegítsd meg a vaj felét, keverd habosra a reszelt sajttal, a fűszerekkel és a tojássárgájával. A besózott pulykamell-szeleteket kend meg a sajtos krémmel, csavard fel, és csomagold alufóliába. Előmelegített sütőben süsd 30 percig. Közben az őszibarackot 5 dkg vajon párold meg, add hozzá a meghámozott és felaprított mandulát, majd a borral lelocsolva, fedő alatt párold néhány percig. A megsült pulykatekercseket csomagold ki a fóliából, és tedd mellé a párolt, mandulás őszibarackot.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mézes-mustáros pulyka

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamell
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál mustár
  • 2-2 evőkanál barnacukor, méz és frissen facsart narancslé
  • 1 evőkanál száraz fehérbor
  • 10 gerezd narancs
  • őrölt bors

A húst tedd tepsibe, kend meg puha vajjal, és forró sütőben süsd minden oldalát öt percig. A mustárt, a cukrot és a mézed egy tálban keverd össze, és ezzel alaposan kend be a húst. Még ötven percig folytasd a sütést, közben saját levével locsolgasd a pulykát. A narancsszeleteket a sütés vége előtt néhány perccel tedd a tepsibe. A sütőlevet szűrd le, add hozzá a narancslevet, a bort, a sót és borsot, melegítsd össze, majd passzírozd át a szószt. A pulykát vágd vékony szeletekre, rakd melléjük a narancsgerezdeket, végül öntsd melléjük a forró szószt.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük