3 különleges pulykás recept az ünnepekre
A karácsonyi készülődés része az ünnepi menü összeállítása. Ízletes receptjeinkkel könnyedén elkápráztathatod az egész családot.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gesztenyés bundában sült pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 tojás
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 3-4 evőkanál liszt
  • őrölt feketebors
  • olaj

A pulykamellet vágd vékony szeletekre, klopfold ki, majd sózd be őket. A tojásokat verd habosra, keverd bele a villával szétnyomkodott gesztenyemasszát, sót, borsot, és annyi lisztet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapj. A pulykamell-szeleteket először a lisztbe, majd a tésztába mártsd, végül forró olajban süsd pirosra.

Fűszeres, sült pulykamell, gyümölccsel

Hozzávalók:

  • 2 pulykamell
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg mandula
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 üveg őszibarackbefőtt
  • őrölt szerecsendió-virág
  • őrölt fehérbors

Melegítsd meg a vaj felét, keverd habosra a reszelt sajttal, a fűszerekkel és a tojássárgájával. A besózott pulykamell-szeleteket kend meg a sajtos krémmel, csavard fel, és csomagold alufóliába. Előmelegített sütőben süsd 30 percig. Közben az őszibarackot 5 dkg vajon párold meg, add hozzá a meghámozott és felaprított mandulát, majd a borral lelocsolva, fedő alatt párold néhány percig. A megsült pulykatekercseket csomagold ki a fóliából, és tedd mellé a párolt, mandulás őszibarackot.

Mézes-mustáros pulyka

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamell
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál mustár
  • 2-2 evőkanál barnacukor, méz és frissen facsart narancslé
  • 1 evőkanál száraz fehérbor
  • 10 gerezd narancs
  • őrölt bors

A húst tedd tepsibe, kend meg puha vajjal, és forró sütőben süsd minden oldalát öt percig. A mustárt, a cukrot és a mézed egy tálban keverd össze, és ezzel alaposan kend be a húst. Még ötven percig folytasd a sütést, közben saját levével locsolgasd a pulykát. A narancsszeleteket a sütés vége előtt néhány perccel tedd a tepsibe. A sütőlevet szűrd le, add hozzá a narancslevet, a bort, a sót és borsot, melegítsd össze, majd passzírozd át a szószt. A pulykát vágd vékony szeletekre, rakd melléjük a narancsgerezdeket, végül öntsd melléjük a forró szószt.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló