Újhagymás krumplikrémleves pirított baconnel - Ha csak egy gyors, de laktató fogásra van időd

A krumpli, a bacon és az újhagyma találkozása egy levesben több mint ínycsiklandó!

Újhagymás krumplikrémleves pirított baconnel - Ha csak egy gyors, de laktató fogásra van időd
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a főzőcskézés helyett inkább a pihenést választanád, ez a krumplikrémleves akkor is tökéletes. Ripsz-ripsz összedobod, és annyira eltelít, hogy utána maximum csak egy könnyű második fogás jöhet számításba.

A krumpli mellé pakolhatsz még a lábosba sárgarépát és zellert is. A tetejére pedig sajtot is szórhatsz.

Újhagymás krumplikrémleves

  • 80 dkg krumpli
  • 8 szelet bacon
  • 4 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 leveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés ideje: 35 perc

A krumplit pucold meg, majd vágd kisebb kockákra. Az újhagymát aprítsd fel, és dinszteld meg az olajon. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd fél percig. Dobd hozzá a krumplit, kevergesd az olajon egy-két percig, majd öntsd fel egy kicsivel több vízzel, mint amennyi ellepi.

Morzsold bele a leveskockát, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, majd főzd puhára a krumplit körülbelül 15-20 perc alatt. Pépesítsd botmixerrel, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald fel. Elég, ha egy-kettőt rottyan. Miközben a krumpli fő, pirítsd meg a kisebb darabokra vágott bacont. Tálaláskor újhagymával együtt szórd a krémleves tetejére.

Ezt is szeretjük