Ínycsiklandó túrós-lekváros pite
Ez a legomlósabb tészta
A túrós-lekváros pite tetejére még piskóta is kerül. Egyszerűen nem lehet rá nemet mondani.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tényleg jobbak a természetes, bio termékek a testnek? Kiderítettük! (x)

Jobbá tehetik szeretteid életét ezek a személyes ajándékok: mutatjuk, kinek mi jön jól (x)

Kétszer dúsabb és fényes lesz a hajad: otthoni praktikákat és egy szert mutatunk! (x)

Teljesen tisztának érezheted magad ettől az apróságtól: ezt tedd a fürdőszobába! (x)

beauty and style

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

Így viseld a kockás inget télen: 5 nőies outfit hideg napokra »

Karácsonyfa a körmödre, egyszerűen: ezt a mintát bárki el tudja készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a túrós-lekváros pite sok változata közül az egyik legkülönlegesebb és legfinomabb. A tésztát akár egy egész éjszakára is beteheted a hűtőbe. Ha Kard Éva receptjét követed, a süti biztosan nem lesz kemény.

Hozzávalók 24 szelethez:

A süti aljához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 60 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor

A süti tetejéhez

  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 tojás
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A pite aljához morzsold el a közepes keménységű vajat a liszttel. Add hozzá a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tojássárgát, majd gyúrd össze. A kész tésztát formázd cipó alakúra, és legalább két órára tedd a a hűtőbe. A tészta gyors összeállítása nagyon fontos. Ha a vaj megolvad, nem lesz omlós a süti.

A töltelékhez a túrót keverd össze a tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mazsolával. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsd körülbelül fél centiméter vastagra, és tedd egy közepes nagyságú tepsibe. Öntsd rá a tölteléket, és süsd  20-25 percig 180 fokon.

A sütemény tetejéhez két tojásból készíts piskótatésztát. Először verd keményre a habot, keverd hozzá fokozatosan a cukrot, a tojássárgát, majd szép lassan a lisztet is. Tedd nyomózsákba, és nyomj a masszából rácsokat a kisült tészta tetejére. Előmelegített sütőben így is süsd a pitét 20-25 percig. A kihűlt tésztára, a rácsok közé tégy nyomózsákból házi baracklekvárt. Vaníliás cukorral díszítsd a tetejét.

Blog.hu ajánló