A tökéletes túrós batyu receptje
Ezt csomagold gyermekednek tízóraira
Ez a túrós batyu puha, krémes, és olyan finom, mintha a nagymama sütötte volna.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha készítettél már valaha kakaós csigát, akkor a túrós batyu sem okozhat problémát. Kis gyakorlással, odafigyeléssel és jó minőségi alapanyagokkal csak kiváló eredmény születhet. Ha Márkiné Gácsi Mónika receptje szerint jársz el, nyugodt szívvel adhatod gyermekednek az iskolába is.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 1 kg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • késhegynyi só

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 1 felvert tojás
  • 1 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A túrós batyu hozzávalóit legalább egy órával a tészta készítése előtt vedd ki a hűtőből. A tejet egy bögrében langyosítsd meg, szórd bele a cukrot, morzsold hozzá az élesztőt, és futtasd fel. Ha a teteje habos, a térfogata pedig többszörösére nőtt, biztosan jó. 

A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, rakd hozzá a felfutott élesztőt, a vajat, a tojást, a tejfölt, pici sót, és gyúrd jól össze. Amikor elválik a kezedtől, és nem ragad, akkor jó. Ha szükséges, pici lisztet még adhatsz hozzá. Ha lazítani kell, akkor pedig tejet önts a tésztához. Tiszta konyharuhával fedd le, és meleg helyen egy órán át keleszd.

Közben készíts el a tölteléket. A túrót villával törd át, azaz nyomkodd meg jó alaposan, keverd össze a cukorral, a citromhéjjal, a tejföllel, a vaníliás cukorral, és dolgozd össze, végül add hozzá a mazsolát is.

A megkelt tésztát lisztezett lapon nyújtsd téglalap alakúra és 0,5 centiméter vastagságúra. Vágj késsel egyforma, 10x10-es négyzeteket, és ezek közepébe halmozd a túrós tölteléket. Ezt úgy tedd, hogy maradjon hely az átellenes sarkokat összecsippenteni.

A batyukat helyezd sütőpapírral bélelt lapra, kend meg a felvert tojással, majd 15 percig hagyd még kelni. Utána a tésztát told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd szép pirosra. Amikor kiveszed, vékonyan hintsd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló