A tökéletes túrós batyu receptje
Ezt csomagold gyermekednek tízóraira
Ez a túrós batyu puha, krémes, és olyan finom, mintha a nagymama sütötte volna.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha készítettél már valaha kakaós csigát, akkor a túrós batyu sem okozhat problémát. Kis gyakorlással, odafigyeléssel és jó minőségi alapanyagokkal csak kiváló eredmény születhet. Ha Márkiné Gácsi Mónika receptje szerint jársz el, nyugodt szívvel adhatod gyermekednek az iskolába is.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 1 kg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • késhegynyi só

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 1 felvert tojás
  • 1 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A túrós batyu hozzávalóit legalább egy órával a tészta készítése előtt vedd ki a hűtőből. A tejet egy bögrében langyosítsd meg, szórd bele a cukrot, morzsold hozzá az élesztőt, és futtasd fel. Ha a teteje habos, a térfogata pedig többszörösére nőtt, biztosan jó. 

A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, rakd hozzá a felfutott élesztőt, a vajat, a tojást, a tejfölt, pici sót, és gyúrd jól össze. Amikor elválik a kezedtől, és nem ragad, akkor jó. Ha szükséges, pici lisztet még adhatsz hozzá. Ha lazítani kell, akkor pedig tejet önts a tésztához. Tiszta konyharuhával fedd le, és meleg helyen egy órán át keleszd.

Közben készíts el a tölteléket. A túrót villával törd át, azaz nyomkodd meg jó alaposan, keverd össze a cukorral, a citromhéjjal, a tejföllel, a vaníliás cukorral, és dolgozd össze, végül add hozzá a mazsolát is.

A megkelt tésztát lisztezett lapon nyújtsd téglalap alakúra és 0,5 centiméter vastagságúra. Vágj késsel egyforma, 10x10-es négyzeteket, és ezek közepébe halmozd a túrós tölteléket. Ezt úgy tedd, hogy maradjon hely az átellenes sarkokat összecsippenteni.

A batyukat helyezd sütőpapírral bélelt lapra, kend meg a felvert tojással, majd 15 percig hagyd még kelni. Utána a tésztát told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd szép pirosra. Amikor kiveszed, vékonyan hintsd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló