Ropogós túrókrémes rétestorta

Így nem esik össze a krém

Íme, egy nagy kedvenc új köntösben. A túrókrémes rétestorta a nagyit is meghódítaná.

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Így sminkeld az ajkaidat, hogy teltebbnek tűnjenek - Pofonegyszerű! »

Vidéki lagzi: 9 apróság, amit szerezz be a rusztikus hangulathoz! »

Farmercipők és -szandálok: imádjuk az új trendet »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagyományos réteslap készítése időigényes, és nem ártanak hozzá tapasztalt kezek. A munkaidőt, az idegeskedést és az energiát is jócskán csökkentheted, ha készen kapható réteslapokat használsz. Ez semmit nem von le a túrókrémes rétestorta értékéből. Kard Éva receptje sok trükköt tartogat kevésbé tapasztaltaknak is.

Hozzávalók 12 szelethez:

Hozzávalók a ropogós tésztához
  • 8 réteslap
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
Hozzávalók a túrókrémhez
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 3,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dkg porzselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Tégy egymásra két réteslapot, és rakd egy sütőpapírra. Kend le az olvasztott vajjal és a felvert tojással. Pakolj rá még két réteslapot, majd helyezz rá egy körülbelül 26 centis tortaformát, és éles késsel vágd körbe. Tenyérrel kicsit nyomkodd le. A második réteget is kend le az olvasztott vajjal és a tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Ha szép piros, ropogós, vedd ki a sütőből, és hűtsd ki egészen. A maradék négy réteslappal ugyanígy járj el.

A krémhez a tojássárgákat dolgozd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. A keményítőt keverd simára kevés tejjel. A maradék tejet vegyítsd másfél deci tejszínnel, és melegítsd forráspontig. Ekkor add hozzá a keményítős keveréket, és forrald fel. Vedd le a tűzről, állandóan kevergetve öntsd forrón a habosra vert tojássárgához, és dolgozd simára.

A vizet melegítsd forráspontig, majd mehet hozzá a porzselatin, jól keverd el, és hűtsd langyosra. Utána öntsd a tejszínes-tojássárgás masszához, dolgozd hozzá a túrót, a reszelt citromhéjat, és hűtsd ki teljesen. A maradék tejszínt verd kemény habbá, és fokozatosan forgasd a túros krémhez.

A tortaformát béleld ki sütőpapírral, helyezd bele az egyik rétestésztát, kanalazd rá a krémet, végül borítsd be a másik lappal. Rakd hűtőbe legalább két órára, csak utána szeleteld.