Sült túrógombóc áfonyával - Erdélyben így csinálják
A túrógombóc sütve az egyik legkedveltebb moldvai desszert. Ez a legfinomabb változat!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

3 kardigánfazon, amitől karcsúbbnak tűnik az alakod »

6 tipp, amitől szépséges és rémséges lehetsz Halloweenkor »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Erdélyben egyes helyeken főzik, máshol sütik a túrógombócot, utóbbi a papanas.  Pajint Melinda receptjét Brassóból kaptuk. Ha kipróbálod, megúszod a morzsapirítást is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál citrom reszelt héja
  • olaj
  • lekvár
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a túrót egy közepes tálba, és villával jól törd át, tehát nyomkodd meg alaposan. Majd add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a tojást, a búzadarát, a citromhéjat, a csipet sót, a szódabikarbónát, és jól dolgozd össze. Ne csodálkozz, ha a massza ragacsos lesz. Ha túl folyékonynak találod, adhatsz még hozzá lisztet. Tedd a hűtőbe 30 percre, és pihentetés után formálj belőle kis gombócokat. 

Serpenyőben hevíts nagyobb mennyiségű olajat, majd a gombócokat lapítsd meg, fúrj lyukat mindegyik közepébe, és süsd szép aranybarnára. Még forrón töltsd meg a mélyedéseket lekvárral, és öntsd le a gombócokat tejföllel. Erre is tehetsz még áfonyát.

Blog.hu ajánló