Eredeti tortillarecept

A kukoricalisztből készült pofonegyszerű lepény már meghódított a fél világot, miért épp te maradnál ki belőle? Most végre otthon is elkészítheted!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tortilla, vagyis a mexikói kukorica- vagy búzalisztből készült lepény a latin-amerikai ország nemzeti ételeinek egyike, gyakorlatilag bármivel töltve ízletes.

A tésztáját is feldobhatod egy kis frissen őrölt chilivel, lime-mal, vagy akár egy kis friss mentával is.

Tortilla

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt - fele kukorica, fele búza
  • 2/3 bögrényi víz - 2,5 dl-es bögrével számolj!
  • 3-4 evőkanálnyi olaj
  • 2 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Ez egy borzasztóan egyszerű recept, elrontani nem nagyon tudod, és mire elkezded, tulajdonképpen már kész is van.

A liszteket mérd ki egy tálba, majd add hozzájuk a szódabikarbónát, néhány csipetnyi só társaságában. Amikor ezen túl vagy, adj hozzájuk két deci vizet és három evőkanálnyi olajat, majd gyúrd masszává. Miután összegyúrtad, látni fogod, hogy mennyi vizet és olajat kell még hozzáadnod ahhoz, hogy egy jól nyújtható, de nem folyós tésztát kapj. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ha ez kész van, szedd egyenlő részekre, a méretük rád van bízva, ha a nagy tortillalapokat szereted, akkor nagyobb részekre, ha a kisebbet, akkor értelemszerűen kisebbekre. Amikor ez megvan, gyúrj mindegyikből golyót, majd lapítsd egészen vékonyra, és lapos serpenyőben pirítsd őket készre.

Szószok szószok hátán

A legfinomabb fűszeres szószok, amikkel feldobhatod a tortilládat.

7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük