Török töltött padlizsán, sajttal megszórva

Készíts egzotikus, fűszeres egytálételt estére. Egy pohár borral tálalva isteni, mintha éppen az étteremben ülnél a pároddal.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondoltad volna, hogy a padlizsánt lilásfekete színe és picit kesernyés utóíze miatt őseink sokáig nem fogyasztották, mert féltek, hogy elmeháborodást és mérgezést okoz? Szerencsére mára megcáfolódott a hiedelem, és rengeteg ízletes fogást köszönhetünk a vitamindús zöldségnek.

Próbáld ki receptünket akkor is, ha éppen fogyókúrázol, mert a padlizsán energiatartalma alacsony, ugyanakkor rengeteg vizet tartalmaz.

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált hús
  • 15 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 3 padlizsán
  • 3 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • fehérbors

A padlizsánokat felezd el, fektesd egy tepsire, és előmelegített sütőben fél óráig süsd. A belsejüket óvatosan kapard ki, majd aprítsd fel.

Keverd hozzá a húst, az apróra vágott hagymát, paradicsomot és a tojást. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd dolgozd össze az egészet.

A masszát töltsd bele a padlizsánhéjakba, a tetejét pedig szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe told be a megtöltött padlizsánokat, majd addig süsd, míg a sajt megpirul a tetejükön.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

krumpli csirke
  • krumpli
  • padlizsán

Rakott húsos receptek

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

dodolle1
  • krumpli
  • egytálétel

Egy tál dödölle

Ezt is szeretjük