Török töltött padlizsán, sajttal megszórva
Készíts egzotikus, fűszeres egytálételt estére. Egy pohár borral tálalva isteni, mintha éppen az étteremben ülnél a pároddal.
Gondoltad volna, hogy a padlizsánt lilásfekete színe és picit kesernyés utóíze miatt őseink sokáig nem fogyasztották, mert féltek, hogy elmeháborodást és mérgezést okoz? Szerencsére mára megcáfolódott a hiedelem, és rengeteg ízletes fogást köszönhetünk a vitamindús zöldségnek.
Próbáld ki receptünket akkor is, ha éppen fogyókúrázol, mert a padlizsán energiatartalma alacsony, ugyanakkor rengeteg vizet tartalmaz.
Töltött padlizsán
Hozzávalók:
- 20 dkg darált hús
- 15 dkg ementáli vagy trappista sajt
- 3 padlizsán
- 3 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- só
- fehérbors
A padlizsánokat felezd el, fektesd egy tepsire, és előmelegített sütőben fél óráig süsd. A belsejüket óvatosan kapard ki, majd aprítsd fel.
Keverd hozzá a húst, az apróra vágott hagymát, paradicsomot és a tojást. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd dolgozd össze az egészet.
A masszát töltsd bele a padlizsánhéjakba, a tetejét pedig szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe told be a megtöltött padlizsánokat, majd addig süsd, míg a sajt megpirul a tetejükön.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- padlizsán
Rakott húsos receptek
- egytálétel
- rakott zöldség
30 perces rakottasok
- krumpli
- egytálétel