Félórás tonhalas tésztasaláta
Gyorsan elkészíthető, ízletes és laktató - újabb variáció a megunhatatlan tésztasalátára.
A tésztasaláta tökéletes nyári fogás lehet ebédre és vacsorára is. A tonhal és az olívabogyó pedig különösen csábítóvá teszi. Hossó Anita receptje a Főzzünk!-ről.
Tonhalas tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg majonéz
- 25 dkg száraztészta
- 25 dkg zöldbab
- 1 tonhalkonzerv
- 1 üveg olívabogyó
- 1 vöröshagyma
- 3 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál szárított tárkony
- bors
- oregánó
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát főzd meg sós vízben, szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd le, önts rá egy kevés olajat, és hagyd kihűlni. A zöldbabot vágd háromcentis darabokra, és párold meg kevés olajon.
Keverd össze a majonézt, a mustárt, az oregánót, a tárkonyt és a borsot, add hozzá a megtisztított, apróra vágott hagymát. Tedd egy nagyobb tálba a tésztát, keverd hozzá a zöldbabot, a lecsöpögtetett tonhalat, majd öntsd le a majonézes keverékkel. Fokozd tovább az ízhatást olívabogyóval!
Tálalás előtt két órára tedd hűtőbe a tésztasalátát, hogy az ízek jól összeérjenek. Elkészíteheted előző este is, másnapra nagyon finom lesz. De fogyaszthatod azonnal is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept