Félórás tonhalas tésztasaláta

Tökéletes vacsora

Gyorsan elkészíthető, ízletes és laktató - újabb variáció a megunhatatlan tésztasalátára.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztasaláta tökéletes nyári fogás lehet ebédre és vacsorára is. A tonhal és az olívabogyó pedig különösen csábítóvá teszi. Hossó Anita receptje a Főzzünk!-ről.

Tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg majonéz
  • 25 dkg száraztészta
  • 25 dkg zöldbab
  • 1 tonhalkonzerv
  • 1 üveg olívabogyó
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál szárított tárkony
  • bors
  • oregánó
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg sós vízben, szűrd le, majd hideg vízzel öblítsd le, önts rá egy kevés olajat, és hagyd kihűlni. A zöldbabot vágd háromcentis darabokra, és párold meg kevés olajon.

Keverd össze a majonézt, a mustárt, az oregánót, a tárkonyt és a borsot, add hozzá a megtisztított, apróra vágott hagymát. Tedd egy nagyobb tálba a tésztát, keverd hozzá a zöldbabot, a lecsöpögtetett tonhalat, majd öntsd le a majonézes keverékkel. Fokozd tovább az ízhatást olívabogyóval!

Tálalás előtt két órára tedd hűtőbe a tésztasalátát, hogy az ízek jól összeérjenek. Elkészíteheted előző este is, másnapra nagyon finom lesz. De fogyaszthatod azonnal is.
 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük