Házi ravioli eredeti olasz recept szerint

Így nem jön ki a töltelék

Kíváncsi vagy, hogy csinálják a profik a különösen finom tonhalas raviolit? Mutatjuk a receptet.

Nyereményjáték

Nyerd meg Sákovics Diana Hol rontom el? című pszichológiai könyvének dedikált példányát!

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Egy hotel, ahol kárpótolnak ha esik az eső a nyaralásod ideje alatt. - Csak eddig tart az akció (x)

Külföldre készülsz nyáron? Ennél egyszerűbben nem utazol Budapestről - Ezekre az úti célokra érvényes (x)

Lakást hónapokig, hitelt csak napokig keresnek, pedig életre szóló döntés (x)

Mi mulasztja el hatékonyan a hasmenést? - Ezek a leggyakoribb módszerek (x)

Imádni fogja a sportot és a mozgást, ha így foglalkoznak vele - Egyetlen dolog kell, hogy megszeresse (x)

beauty and style

Mi lesz az esküvői ruha alatt? 8 szexi fehérnemű a nagy napra - Nemcsak hófehérben »

Hordható, nőiesen modern ruhák a magyar márkától - Tavaszra és nyárra »

Krémes szemhéjfesték házilag: csak 2 dolog kell hozzá »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi ravioli csak elsőre tűnik macerásnak. Tésztanyújtóval, raviolikészítő formával előnyben vagy, de ezek nélkül is bátran hozzáfoghatsz. Rengeteg módon töltheted, ám a tonhalas ravioli az egyik legjobb választás. Tejszínes szósszal, édesköményöntettel még jobb. Hajzer Tünde receptjét érdemes mielőbb kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre:

A raviolihoz
  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
Töltelékhez
  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • bors
  • bazsalikom
Tetejére
  • 10 dkg parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben jól dolgozd össze a lisztet, a sót és a tojást. Adj hozzá annyi tejet, hogy könnyen formázható tésztát kapj. Ha jól összeáll, rugalmas és puha, borítsd lisztezett felületre, majd gyúrd át. Nyújtsd nagyon vékonyra. Ha van otthon tésztanyújtó géped, bátran bevetheted. Éles késsel vagy derelyevágóval vágj 5x5 centis négyzeteket, esetleg raviolikészítővel szúrd ki a tésztát.

Egy kisebb tálkában keverd össze a tonhalat a sóval, a borssal, a bazsalikommal, és mindegyik tészta közepébe tégy belőle egy kanálnyit. A megtöltött ravioli szélét kend meg a felvert tojással, és az egyik felét hajtsd a másikra. A széleket jól nyomkodd össze, hogy főzés közben a töltelék ne folyjon ki. Ezt a műveletet akár villával is végezheted.

Tégy fel nagyobb fazékban vizet forrni, dobj hozzá kevés sót. Ha lobog, rakd bele a raviolikat. Ha jó vékonyra nyújtottad a tésztát, akkor körülbelül hét perc alatt elkészül. Ha vastagabb, akkor 10-12 perc kell ahhoz, hogy puha legyen. Óvatosan szűrd le, és reszelt parmezánnal kínáld.