Töltött paprika: a nyár kedvence
Nem telhet el nyár töltött paprika nélkül, természetes friss, hazai alapanyagokból készül a legjobb, szaladj le a piacra értük!

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tényleg jobbak a természetes, bio termékek a testnek? Kiderítettük! (x)

Jobbá tehetik szeretteid életét ezek a személyes ajándékok: mutatjuk, kinek mi jön jól (x)

Kétszer dúsabb és fényes lesz a hajad: otthoni praktikákat és egy szert mutatunk! (x)

Teljesen tisztának érezheted magad ettől az apróságtól: ezt tedd a fürdőszobába! (x)

beauty and style

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

Így viseld a kockás inget télen: 5 nőies outfit hideg napokra »

Karácsonyfa a körmödre, egyszerűen: ezt a mintát bárki el tudja készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szép nagy, húsos paprikák szezonja a nyár, és tökéletesen alkalmasak arra, hogy beléjük töltsd a darált húst, és ezt az egészet megfőzd finom paradicsomos szószban.

Van, aki főtt krumplival szereti, de talán a legjobb egy jó vastag szelet kenyérrel kísérve.

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 8 db tv paprika
  • 8 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só, bors

A paradicsomszószhoz:

  • 1,5 l paradicsomlé
  • olaj
  • só, bors
  • liszt a rántáshoz

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

Kezdd a rizzsel, főzd félkeményre, aztán tedd is félre, így túl vagy a munka egy kis részén. A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd meg. Amíg pirul, a húst tedd egy tálba, add hozzá a tojást, a pirospaprikát és a rizst, sózd és borsozd, majd add hozzá a már kész hagymát. Szépen keverd össze ezt az egészet, majd annyi időre tedd félre, amíg a paprikákat kicsumázod és megmosod.

Ha ez megvolt, egyesítsd erőiket, töltsd a húst a paprikába, de ne túl feszesre, mert a paprika szétrepedhet főzés közben. A paradicsomlevet sózd és borsozd kedvedre, majd helyezd el egy nagyobb edényben a paprikákat, és öntsd fel a lével. Forrald fel így az egészet, majd vedd kis lángra, és hagyd fedő alatt egy órára főni. Miután letelt a kellő idő, készíts rántást, sűrítsd be vele egy kicsit a szószt, és már kész is vagy.

Klasszikus ízek

A hagyományos ételek mindig jól mutatnak az étkezőasztalon, legyen szó ünnepi ebédről, vasárnapiról vagy csak egy szimpla hétköznapról, nincs olyan, hogy ne esne jól belőlük egy adag.

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • paprika
  • krumpli

Paprikás krumpli

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Blog.hu ajánló