5 isteni töltött hús vasárnapra
Töltött finomságokat akkor is készíthetsz, ha egyszerűbb ebédre vágysz, és akkor is, ha valami bonyolulttal szeretnél.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

Így tisztítsd és ápold a velúrcsizmát, hogy sokáig újszerű maradjon »

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legtöbb háziasszony szeretné gyorsan letudni a vasárnapi ebédet, főleg, ha egy egyszerű hétvégéről van szó.

De az is elképzelhető, hogy a nagyit szeretné megörvendeztetni valami igazán különleges és finom fogással.

Legyél bármelyik helyzetben, egy jó kis töltött hús mindenre megoldás lehet. Van, amelyik macerásabb, de van olyan, amit pillanatok alatt összegöngyölhetsz, és már mehet is a sütőbe.

Töltött csirke

Hozzávalók:

  • 8 csirkecombfilé
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg libamáj
  • 10 dkg gomba
  • 7 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • csipetnyi majoránna
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 dl olaj

A csirkéket tisztítsd és mosd meg. A töltelékhez a füstölt szalonnát vágd apró kockákra, félig pirítsd meg, majd add hozzá a szintén kockákra vágott libamájat, az előzőleg megtisztított, felszeletelt gombát, majd az egészet pirítsd meg. A vajat a tojással jól keverd ki, tedd bele a megáztatott és kicsavart zsemlét, majd hintsd meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, paradicsompürével, ezután add hozzá a megpirított libamájat és a gombát, majd az egész tölteléket gyúrd össze. Töltsd meg vele a csirkéket, csavard fel, tűzd meg hústűvel, sózd meg, öntsd le forró olajjal, és időnként az olajjal locsolgatva süsd pirosra sütőben.

Sajttal töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • kevés vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors

A sajtot reszeld le, majd keverd el a vajjal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a sóval és a borssal. Az így kapott masszát kend a kicsit kiklopfolt csirkemellekre, majd tekerd össze őket. Fedd le alufóliával, és előmelegített, forró sütőben 25 percig süsd. Ha kifolyik a sajtos fűszeres lé, öntsd csészébe, és tálaláskor locsold a csirkére.

Gesztenyével töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 15 dkg natúr gesztenyemassza
  • 15 dkg darált pulykamell
  • 5 dkg mazsola
  • fél zsemle
  • 1 tojás
  • rum

A pulykamellet terítsd szét, és vágd téglalap alakúra, a gesztenyemasszát gyúrd össze a darált pulykamellel, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével, a tojással és a rumba áztatott mazsolával. Kend a kiterített, besózott mellfilékre, és tekerd össze. Tedd alufóliára, és szorosan göngyöld össze. Tedd a csomagokat kicsit olajos tepsire, és előmelegített sütőben, közepes lángon süsd 40 percig.

Aszalt szilvával töltött pulyka

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 csomag bacon
  • 1 csésze magozott aszalt szilva
  • 2 alma
  • fahéj

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházát, és kockázd fel. A szilvát is vágd egészen apró darabokra. Jó, ha a hús elkészítése előtt pár órával beáztatod. Keverd össze őket, és szórd meg fahéjjal. A pulykamelleket vágd vékony szeletekre, és egy kicsit klopfold ki. A húsokat fektesd a baconre, hogy az majd teljesen befedje. Tegyél rájuk a töltelékből, majd tekerd fel az egészet. Így a bacon lesz kint. Tűzd meg fogpiszkálóval. Kevés olajat önts egy tepsi aljára, és süsd puhára a húst. Ehhez körülbelül 35-40 perc kell.

Töltött csirke mandulával

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg borjúszűzfilé
  • 1 darab egynapos zsemle
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg mandulaforgács
  • kevéske só, bors
  • olaj

Készítsd el a tölteléket: keverd össze a vajat a tojások sárgájával. A legegyszerűbb kézi habverővel, és jó, ha a vaj puha. Az apró kockákra vágott, tejszínbe beáztatott zsemlét daráld kétszer finomra a borjúhússal együtt, és add hozzá a kikevert vajhoz. Daráld finomra a mandulát, és ezt is tedd hozzá. Jól keverd össze, sózd, borsozd, és végül add hozzá a két tojásfehérjéből felvert habot. Óvatosan emeld meg a csirkék bőrét, vigyázz, hogy el ne szakadjon. A bőr alá töltsd a masszát. Sózd be, tedd tepsibe, meleg olajjal öntsd le, és nem túl forró sütőben, többszöri öntözéssel süsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló