Töltött csirke vasárnapra

Libamájjal és gombával

Rántott hús helyett készíts valami különlegesebbet vasárnap ebédre. A töltött csirke tökéletes lesz. Készítheted egészben vagy combból.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem tekinted a rántott húst a vasárnapi ebéd kötelező elemének, akkor próbáld ki a töltött csirkét, melyet egészben is elkészíthetsz, de ha úgy gondolod, hogy nem fogyna el, akkor csak csirkecombokat is megtölthetsz.

Ebben az esetben készíts egy kis zsebet a csirke combjába, és ebbe töltsd a tölteléket, csak arra vigyázz, hogy a bőr ne sérüljön.

Töltött csirke vasárnapra

Hozzávalók:

  • egy egész csirke
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg libamáj
  • 10 dkg gomba
  • 7 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • csipetnyi majoránna
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 dl olaj

A csirkét tisztítsd és mosd meg. A töltelékhez a füstölt szalonnát vágd apró kockákra, félig pirítsd meg, majd add hozzá a szintén kockákra vágott libamájat, az előzőleg megtisztított, felszeletelt gombát, majd az egészet pirítsd meg. A vajat a lágy tojással jól keverd ki, tedd bele a megáztatott és kicsavart zsemlét, majd hintsd meg a finomra vágott petrezselyemzölddel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, paradicsompürével, ezután add hozzá a megpirított libamájat és a gombát, majd az egész tölteléket gyúrd össze. Töltsd meg vele a csirkét, illetve a zsebeket, tűzd meg hústűvel, sózd meg, öntsd le forró olajjal, és időnként az olajjal locsolgatva süsd pirosra sütőben.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük