Töltött csirke vasárnapra
Libamájjal és gombával
Rántott hús helyett készíts valami különlegesebbet vasárnap ebédre. A töltött csirke tökéletes lesz. Készítheted egészben vagy combból.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem tekinted a rántott húst a vasárnapi ebéd kötelező elemének, akkor próbáld ki a töltött csirkét, melyet egészben is elkészíthetsz, de ha úgy gondolod, hogy nem fogyna el, akkor csak csirkecombokat is megtölthetsz.

Ebben az esetben készíts egy kis zsebet a csirke combjába, és ebbe töltsd a tölteléket, csak arra vigyázz, hogy a bőr ne sérüljön.

Töltött csirke vasárnapra

Hozzávalók:

  • egy egész csirke
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg libamáj
  • 10 dkg gomba
  • 7 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • csipetnyi majoránna
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 dl olaj

A csirkét tisztítsd és mosd meg. A töltelékhez a füstölt szalonnát vágd apró kockákra, félig pirítsd meg, majd add hozzá a szintén kockákra vágott libamájat, az előzőleg megtisztított, felszeletelt gombát, majd az egészet pirítsd meg. A vajat a lágy tojással jól keverd ki, tedd bele a megáztatott és kicsavart zsemlét, majd hintsd meg a finomra vágott petrezselyemzölddel.

Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, paradicsompürével, ezután add hozzá a megpirított libamájat és a gombát, majd az egész tölteléket gyúrd össze. Töltsd meg vele a csirkét, illetve a zsebeket, tűzd meg hústűvel, sózd meg, öntsd le forró olajjal, és időnként az olajjal locsolgatva süsd pirosra sütőben.

Blog.hu ajánló