Ropogós, fűszeres sült csirke
A legfinomabb töltelékkel
A klasszikus töltött csirke remek választás, ha hétvégén együtt ebédel az egész család.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a töltött csirke a legkritikusabbak előtt is biztosan megállja a helyét. Ízlés szerint variálhatod a tölteléket, tehetsz bele például gombát és májat. Ha nincs otthon zsömléd, kenyérből is készítheted. Kiss Aliz töltött csirkéje az egyik legfinomabb, amit kóstoltál.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 egész csirke
  • 3 zsömle
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • majoránna
  • 1 zacskó fűszerkeverék
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, szükség esetén tisztítsd meg a bőrét, majd törölgesd át papírtörlővel. Fektesd a mellére, belülről szórd meg sóval és majoránnával, a comb- és szárnyvégeket csavard be alufóliával, hogy ne égjenek meg.

A töltelékhez a zsömléket áztasd tejbe, majd nyomkodd ki jó alaposan. Két tojást főzz keményre, pucold meg, ha kihűl, kockázd fel. A petrezselymet mosd meg, vágd apróra, és a két főtt, valamint a két másik tojással és a zsemlével együtt tedd egy tálba. Sózd, borsozd ízlés szerint, és jól keverd őket össze. Töltsd a masszát a csirke belsejébe, a combjaihoz, a melléhez, ha marad, óvatosan a bőr alá is, kívülről pedig dörzsöld be a fűszerkeverékkel.

Tedd a húst egy zsírral kikent tepsibe, önts alá egy deci vizet, majd fóliával takard le. A csirkét, méretétől függően, hozzávetőleg másfél-két órán át süsd 180-200 fokon. Ezt követően távolítsd el a fóliát, és süsd aranybarnára. A húst csak akkor tudod szépen felvágni, ha kihűl.

Blog.hu ajánló