Fűszeres töltött paprika a nagyitól
Több évtizedes recept
A klasszikus töltött paprika az egyik legnépszerűbb nyári ebéd. Ha így csinálod, mindenki elégedett lesz.

Fűszeres töltött paprika a nagyitól
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

Csak napi 10 perc, és nem fulladsz ki: lassú jógagyakorlatokkal is lehet fogyni »

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött paprikáról biztos, hogy neked is eszedbe jutnak régi emlékek, a menza, gyermekkorod nyarai, esetleg a nagyi főztje. Ha szereted a hagyományos fogást, de eddig nem sikerült eltalálnod a megfelelő ízvilágot, akkor próbáld ki ezt a receptet!

Hozzávalók 4 személyre:

Paradicsommártáshoz

  • 12 dkg sűrített paradicsom
  • 1,5 liter paradicsomlé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika

Töltelékhez

  • 60 dkg darált hús
  • 8 tölteni való paprika
  • 1 tojás
  • 1 zacskó rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a darált húst tedd egy nagyobb tálba. Add hozzá a tojást, a nyers gyors rizst, az apróra vágott fokhagymát, a vöröshagymát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Az egészet jól keverd össze. A lehetőleg húsos paprikákat mosd meg, és távolítsd el a csumákat. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a zöld részt először erősen befelé nyomod, majd a száránál fogva egyszerűen kihúzod. A töltelékből nyomkodj a paprikákba. Arra ügyelj, hogy ne töltsd túl szorosan, mert akkor szétrepedhetnek. A maradék masszából formázz közepes nagyságú gombócokat. 

A paprikákat és a gombócokat is pakold egy nagy lábosba. Öntsd fel paradicsomlével, add hozzá a sűrített paradicsomot, ízesítsd kevés sóval. Tégy hozzá annyi vizet, hogy mindent ellepjen, és körülbelül 50 perc alatt főzd meg kis lángon. Ha a paprikák és a gombócok puhák, készítsd el a rántást. A zsiradékot hevítsd fel, dobd hozzá a lisztet, és kis lángon állandóan kevergesd addig, amíg barnulni nem kezd. Akkor szórd hozzá a pirospaprikát, húzd le a tűzről, és engedd fel hideg vízzel. Öntsd a rántást a paradicsomos lébe, közben folyamatosan kevergesd, majd főzd még körülbelül tíz percig.

Blog.hu ajánló