Darált húsos, sajtos töltött gömbcukkini, amiben még 300 kalória sincs

A kifejezetten diétás, duci gömbcukkini tökéletesen alkalmas arra, hogy megtöltsd mindenféle finomsággal.

Darált húsos, sajtos töltött gömbcukkini, amiben még 300 kalória sincs
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A darált húsos, sajtos gömbcukkini könnyű, mégis laktató fogás. A különleges zöldséget az alakja miatt kiválóan lehet tölteni. Az íze nem különbözik a hagyományos, hosszúkás cukkiniétól. Ha diétázol, a zsírosabb húsokat érdemes csirkére cserélni. A töltelékkel pedig bátran kísérletezz!

Töltött gömbcukkini

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db gömbcukkini
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. Kevés olajon pirítsd meg, majd rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg fűszerpaprikával. Fedő alatt párold tíz percig, közben kevergesd. Ha szükséges, önts alá vizet.
 

A cukkinit alaposan mosd meg, és vágd le a kalapját, majd kanállal vájd ki a belsejét. Rakd egy olajjal kikent, tűzálló tálba, szórd meg kevés sóval és borssal, majd töltsd bele a húsos masszát. Tedd vissza a kalapot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, és tedd vissza még tíz percre a sütőbe. Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy szebben lehessen szeletelni.
 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük