A tökéletes olasz pizza receptje
Ismerd meg a legjobb pizzatészta receptjét, és süsd meg otthon! A paradicsomszósz rejtelmeibe is beavatunk.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha pizzáról van szó, akkor a többségnek egy telefonszám jut eszébe, amit feltárcsázva egy órán belül ott az ajtóban a megrendelt finomság.

A pizzakészítés, bár kissé macerás, egyáltalán nem nehéz, és remek konyhai program lehet belőle.

A tésztát a sütőbe tolás előtt már bármivel megpakolhatod. Kenhetsz rá paradicsomos szószt, de tejfölös-fokhagymásat is. Finom belőle a vegetáriánus verzió, de természetesen a hússal megpakolt is.

A pizzatészta receptjét bármely itt olvasható összeállításhoz felhasználhatod. Ha pedig nem szeretnél karikát formázni, akkor egy széles, lapos tepsibe is fektetheted a pakolni valót.

A tökéletes pizzatészta

Hozzávalók két körülbelül 30 centis pizzához:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • csapott teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj

Az élesztőt morzsold szét, és szórd rá a cukrot. Fél pohár langyos vízzel addig keverd, amíg folyékony masszát nem kapsz. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe vájj egy mélyedést. Öntsd a mélyedésbe az élesztőt, és hints rá egy kis lisztet, takard le, és pihentesd 15 percig. Add hozzá a sót és az olajat, majd dagaszd addig a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, és el nem válik a kezedtől. Közben önts hozzá fél pohár vizet. A tésztát tedd egy tálba, hintsd meg liszttel, és hagyd kelni körülbelül 45 percig. Ezután ismét gyúrd át, nyújtsd ki, formázz belőle kört, és jöhetnek a feltétek.

Házi paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • két 800 grammos konzervparadicsom
  • oregánó
  • fokhagyma

A hagymát kockázd fel, és párold üvegesre az olívaolajon. Add hozzá a sűrített paradicsomot, a konzervparadicsomot, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot. Főzd legalább háromnegyed órán keresztül, amíg be nem sűrűsödik.

A szószt azonnal fel is használhatod, ha viszont forrón üvegbe teszed, akkor hűvös helyen akár hat hónapig is eláll, így sokáig biztosítva van a szószutánpótlás.

Spenótos-sonkás pizza

Hozzávalók:

  • 35 dkg spenót
  • 1 hagyma
  • 5 dkg száraz olasz sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg ricotta
  • egy marék fenyőmag
  • 5 dkg parmezán

A spenótot mosd meg, majd vágd a leveleket több darabba. A hagymát pucold meg, majd kockázd fel. A fokhagymát nyomd át fokhagymaprésen, vagy vágd egészen apró darabokra. Pirítsd meg őket egy kevés olajon, majd add hozzá a spenótot, és addig párold, amíg a levelek össze nem esnek. Sózd meg egy kicsit.

A tésztából formázz köröket, és kend rá a spenótos masszát. A sonkát szeleteld egészen vékonyra, és tépkedd szét, majd tedd a tésztára. Oszd el rajta a fenyőmagot, szórj rá egy kevés olívaolajat, és előmelegített sütőben nyolc perc alatt süsd meg. Ha kivetted, még forrón tedd rá a parmezánt hajszálvékonyra szeletelve.

Pizza tengeri herkentyűkkel

Hozzávalók:

  • 10 dkg mirelit kagyló
  • 5 dkg apró mirelit rák
  • olívaolaj
  • olívabogyó
  • 10 dkg parmezán sajt

A rákot és a kagylót tedd egy szűrőbe, és folyass rá meleg vizet. Kevés olívaolajon hirtelen süsd át őket. A megformázott pizzára kenj paradicsomszószt, tedd rá a rákos-kagylós keveréket, majd szórd rá a negyedelt vagy aprított olívabogyót. A parmezánt reszeld le, vagy készíts belőle forgácsokat, és szórd a pizza tetejére. Előmelegített sütőben 20 percig süsd.

Sajtos pizza rukkolával

Hozzávalók:

  • 2 kis maréknyi friss rukkola
  • 30 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Kend meg a formázott tésztát egy kis olívaolajjal, majd a paradicsomszósszal. A mozzarellát karikázd fel, és oszd el a pizzán. A parmezánt forgácsold a másik sajt tetejére. A rukkolát tépkedd kis darabokra, és szórd a pizzára. Told előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süsd meg.

Blog.hu ajánló