Bográcsban főtt marhapörkölt

Igazi nyári fogás

A nyári események elmaradhatatlan étele, amihez mindenki ért, és mindenki máshogy csinálja.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A marhapörkölt alapreceptje nagyjából mindenhol ugyanabból a pár összetevőből áll, azonban az ahány ház, annyi szokás elve mentén mindenki egy kicsit másképp készíti, találd meg te is a saját módszeredet!

A legfontosabb tényező a hús, keress megbízható és jó hentest, akitől megfelelő minőségben tudod beszerezni.

Marhapörkölt

  • 1 kg marhalábszár
  • 15 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 5 dkg pirospaprika
  • 2 paprika
  • 2 nagy fej paradicsom
  • só, bors
  • köménymag

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A szalonnát vágd kockákra, lehetőleg olyat válassz, ami kellően zsíros, hiszen azon pirul majd az étel. A hagymát szintén kockázd fel. Ha ezzel megvagy, és már a tűzön van a bogrács, tedd bele a szalonnát, amikor a zsírja már szépen kisült, add hozzá a hagymát, és kezdd el pirítani. Ha már szépen pirul a hagyma, add hozzá a fokhagymát és egy késhegynyi köménymagot.

Ezután kerülhet bele a kockára vágott hús, pirítsd meg egy picit, majd dobd mellé a nagyobb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, sót és borsot - lehetőleg frissen törd, úgy az igazi -, majd az egészet öntsd fel a borral, és hagyd együtt főni. Ha nagyon szükséges, egy kis vízzel felöntheted, sokat soha ne adj hozzá, hogy a lé mindig sűrű maradjon. Arra figyelj, hogy a tűz - ami inkább parázs legyen - végig nagyjából ugyanakkora maradjon.

Még több hazai fogás!

Ha a magyaros ízek megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba is!

OLVASD EL EZT IS!

uborka lead
  • uborka
  • saláták, zöldséges ételek

Így készítsd el a kovászos uborkát

Blog.hu ajánló