A tökéletes lecsó receptje
A kihagyhatatlan nyári ebéd
A nyárról jó eséllyel mindenkinek beugrik a lecsó, most megmutatjuk, hogyan készítsd tökéletesre.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

Így öltözz fel, ha széles a vállad, és fiús a csípőd - A stylist tippjei segítenek »

4 meleg ital hideg napokra, melyektől nem fogsz hízni - Felpörgetik az anyagcserét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyári étel lévén minden összetevőjét könnyedén be tudod szerezni a közeli piacról, igyekezz friss egészséges zöldségeket vásárolni, azokból lesz igazán jó ízű az étel.

A lecsónak számtalan változata létezik, gyakorlatilag bármilyen zöldséget társíthatsz a négy alapvető hozzávaló, a paprika, a paradicsom, a hagyma és a szalonna mellé.

Lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 3 vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg kolbász

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ehhez forró vízben úsztasd meg őket, utána egyszerűen lehúzhatod. A paprikákat mosd meg, majd karikázd fel egyenlő méretű darabokra. A szalonnát kockázd fel, majd dobd egy mélyebb serpenyőbe, és kezdd el melegíteni.

A hagymákat pucold meg és kockázd fel, majd add a szalonnához pirulni, a kolbászt karikázd fel, és szintén dobd a serpenyőbe. Amikor a hagyma már pirul, tedd bele a paprikát is, majd ha már az is kezd átfőni, add az egészhez a cikkekre vágott paradicsomot, adj hozzá sót és borsot, pár percig hagyd együtt főni az egészet, utána vedd le a tűzről. Természetesen, ha könnyedebb fogásra vágysz, a kolbászt kihagyhatod, és a szalonnát is helyettesítheted olívaolajjal, így máris egészségesebb ételt kapsz.

Képünk a Food&Horse blogról származik.

Még több hazai fogás!

Ha a magyaros konyha rabja vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Blog.hu ajánló